Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Wacht, wat? Blijkbaar gebruiken we Olaplex altijd al verkeerd

Al je een beetje geïnteresseerd bent in haarverzorging, dan ben je vast en zeker bekend met het merk Olaplex. Vrouwen die hun haar blonderen zweren massaal bij de best-selling ‘Hair Perfector’. Maar wist je dat veel van ons dit al lange tijd verkeerd gebruiken?

Als ons haar een beetje extra liefde nodig heeft, dan pakken wij de Olaplex No. 3 erbij. En dat doet al wonderen, maar blijkbaar kan het resultaat nóg beter.

Olaplex om je haar te versterken

Het systeem van Olaplex is ontwikkeld om je haar te laten bijkomen van chemische behandelingen in de salon, zoals blonderen en relaxen. Omdat deze behandelingen vrij schadelijk zijn, is het verstandig om een verzorgend systeem thuis te gebruiken, zodat je op lange termijn geen haar verliest. En ja, het systeem van Olaplex is dan wel het meest geliefde systeem op de markt.

Hoe gebruik je Olaplex?

Jarenlang dachten we goed bezig te zijn, door het product twee keer per week voor het wassen aan te brengen. En de resultaten liegen er ook niet om: de Hair Pefector doet z’n werk. Maar blijkbaar kan ‘ie z’n werk nóg beter doen als je het aanbrengt op schoon haar.

Als je haarproducten met siliconen gebruikt of producten die je in je haar sprayt na het wassen, dan belemmer je de werking van Olaplex. Denk hierbij aan heat protector, haarspray, droogshampoo, leave-in conditioner en haarolie. Al deze producten zorgen voor build-up op je haar. Die build-up maakt het voor Olaplex lastig om door te dringen tot de kern van je haren — waardoor een groot deel van het effect verloren gaat.

Voordat je de Olaplex Hair Perfector aanbrengt, wil je er dus voor zorgen dat jouw haar vrij is van productophopingen. Dit doe je door het te wassen en daarna (als het haar handdoek droog is) de Olaplex aan te brengen. Dat is iets meer werk dan we gewend zijn, maar daar krijgen we wel een groots resultaat voor terug.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.