Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Beauty 2 nov 2018

Wait, what? Blijkbaar sprayen we onze parfums al jaren op de verkeerde plek

Wanneer we parfum gebruiken, willen we natuurlijk dat je de geur zo lang mogelijk blijft ruiken. Toch spuiten de meesten van ons dit luchtje waarschijnlijk in de nek of op de polsen, terwijl dit volgens experts niet de beste plek is. Waar dan wel? De navel.

Hoewel wij onze navel ook een beetje een vreemde plek vinden om kostbare parfum op te spuiten, klinkt de reden die experts hiervoor geven toch best logisch. Steven Claisse, senior parfumeur, legt het allemaal even logisch uit: “Any area on your body that radiates heat will enhance a scent, and your belly button does just that.”

Zelfs op zaterdag nog wat leren

Je navel is een opvallend warme plek van je lichaam, waardoor het ook ideaal is om parfum op te sprayen. Zo wordt de geur gedurende een langere tijd verspreid.

Mocht je toch liever niet je luchtje op je navel willen spuiten, dan zijn de plekjes in je elleboog- en knieholtes goede alternatieven. Als je graag wil dat jouw parfum zich in de lucht om je heen verspreidt, kun je deze het best op je enkels spuiten. Wie had dat gedacht?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Wait, what? Blijkbaar sprayen we onze parfums al jaren op de verkeerde plek
Sluiten