Lobke Killaars
Lobke Killaars Food 29 aug 2018

NSMBL Dining Hotspot: WAKU WAKU in Utrecht

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants om uit te proberen, en zo weinig tijd. Wij gingen naar Utrecht om daar de leukste hotspot te bezoeken.

WAKU WAKU

De selectie kan nogal eens lastig zijn, en daarom test NSMBL in de rubriek Dining Hotspots de nieuwste, lekkerste maar ook meest opvallende restaurants door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: WAKU WAKU in Utrecht.

SNCKBR Utrecht Hotspot

Wie, wat, waar?

Zowel vanuit het centrum van Utrecht als vanuit het station loop je binnen een paar minuten naar WAKU WAKU. Voor alle liefhebbers van vegan food is dit dé plek om te eten. Het is namelijk net zo lekker (mogen we zeggen lekkerder?) als niet-vegan, maar dan vele malen beter.

WAKU WAKU maakt namelijk vegan comfort food, maar dan zonder de slechte ingrediënten. WAKU WAKU is zelfs 100% vegan zodat iedereen zijn of haar hart kan ophalen bij één van de lekkerste burgers of kaasfondue. Kan jij tenminste zónder schuldgevoel een hele kaasfondue – want nee, je deelt niet – naar binnen werken.

SNCKBR Utrecht Hotspot

Buiten heeft WAKU WAKU een knus terras, maar binnen is het restaurant pas echt prachtig. De inrichting voelt luxe maar toegankelijk aan en met de toffe objecten aan de muur zorgt het restaurant voor een unieke uitstraling. De velvet bank die midden in de ruimte staat willen we trouwens ook graag meenemen.

De bediening was top. Ze waren vriendelijk en behulpzaam, wat enorm bijdraagt aan de sfeer. Je kan nog zo fantastisch gegeten hebben; wanneer er chagrijnige bediening is kom je er niet snel terug.

SNCKBR Utrecht hotspot

De keuken

Voor alle vlees-lovers: ook jij gaat bij WAKU WAKU genieten als een malle. Je komt niks tekort, geloof ons.

Als voorgerecht zijn we voor de soep van de dag gegaan, wat een bloemkool-appel soep was. We snappen dat jij je daar niet veel bij voor kunt stellen, maar geloof ons maar: het was SMULLEN. De soep was lekker kruidig en redelijk pittig, waardoor hij gelijk al veel smaak had. En oprecht: hij staat in mijn persoonlijke soepen top 3.

SNCKBR Utrecht hotspot

Als hoofdgerecht bestelden we de ‘Vredenburger’ en de ‘Pumpkin & Sage Pizza’. De Vredenburger werd gegeten door een heuse carnivoor en wanneer die het lekker vindt weet je: het zit goed. De burger was mals en het verschil tussen een normale hamburger en deze variant was niet te proeven.

Zelf koos ik de ‘Pumpkin & Sage Pizza’. Dit paste wat meer bij mij, omdat ik het minder belangrijk vind om per se vlees te proeven in een gerecht. Hoe iemand dit gerecht verzint weten we niet, maar het was erg smakelijk. De pizza smaakt anders dan een ‘echte’ pizza, maar doet niet onder voor de smaak van deze. Aanrader om deze als hoofdgerecht te nemen.

Naast de gerechten bestelden we een bakje knapperige ‘fried sweet potatoes’.

SNCKBR Utrecht hotspot

Als toetje namen we ‘Ice, Ice Baby’ en ‘Grandpa’s Pineapple Pie’. We hebben genoten van allebei en de ananastaart is erg origineel. Deze vond ik trouwens minstens zo hemels als een appeltaart.

SNCKBR Utrecht hotspot

Pluspunten

+ De ligging is per-fect. Vanuit het centrum van Utrecht ben je er zo en als je aankomt op Utrecht Centraal is het ook op steenworp afstand.
+ De sfeer is erg fijn (en de ruimte erg Insta-waardig).
+ De bediening is vriendelijk en je hoeft niet eeuwig te wachten voordat je geholpen wordt.
+ Het eten is anders maar net zo lekker als fastfood, maar dan gezonder.
+ Vrijwel iedereen kan hier eten omdat het vegan is, vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk zelfs glutenvrij en koolhydraatarm.
+ De porties zijn precies goed.
+ Ook als je van vlees houdt kom je hier aan je trekken.

SNCKBR Utrecht hotpsot

Eindoordeel

Wij hebben genoten bij WAKU WAKU. Deze plek is geschikt voor iedereen. Voor liefhebbers van vlees en voor de vegetariërs en veganisten onder ons. Als je nog niet bekend bent met vegan eten is dit dan ook een mooie plek om te beginnen. Je hoeft niet te reserveren, dit kan alleen als je met een groep groter dan acht personen bent. Loop dus een keer binnen en het personeel helpt je aan een tafel.

WAKU WAKU
Vredenburg 28
3511BC Utrecht
+31 40 3021040

Openingstijden:
Elke dag van 12.00 uur – 23.00 uur

Reageer op artikel:
NSMBL Dining Hotspot: WAKU WAKU in Utrecht
Sluiten