Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 20 feb 2018

Volgens de wetenschap is dit het ideale moment om voor het eerst seks te hebben

Het blijft een vraag waar veel mensen mee worstelen: wanneer is het acceptabel om met iemand naar bed te gaan? Hoewel wij vinden dat iedereen dat lekker voor zichzelf moet bepalen, blijkt er dus tóch een ideaal moment te zijn om voor het eerst de lakens met elkaar te delen. Of beter gezegd: er zijn meerdere ideale momenten.

Wanneer dan?

Kleine disclaimer: er is uiteraard geen vast schema waar je je aan kunt of moet houden. Heb jij het gevoel dat je er klaar voor bent, is dat helemaal aan jou. Oké, dat gezegd hebbende, de volgende twee momenten zouden volgens ~de wetenschap~ ideaal zijn om voor het eerst met je lief naar bed te gaan.

1. Na 36 uur

De eerste optie zou zijn: nadat je 36 uur met elkaar hebt doorgebracht. Het gaat er hierbij om dat je de tijd neemt om elkaar een beetje te leren kennen. Een paar etentjes, wandelingen of drankjes, zijn hier dus perfect voor. Is 36 uur nou toch wat te snel voor je? Dan kun je ook wachten tot het volgende moment.

2. Na een paar maanden

Vooral als het je eerste keer is, is het verstandig om op het juiste moment te wachten. Er is geen reden tot haast, zeker niet als je er nog niet helemaal klaar voor bent. Wanneer je even wacht met het hebben van seks, weet je zeker dat je diegene leuk vindt.

Ook kan het zo zijn dat aan het begin van een fling, er een enorme seksuele spanning heerst. Wanneer je dan meteen het bed in duikt, kan het zijn dat de spanning er snel van af is. Een paar weken (of maanden) wachten met seks, kan er dan bij helpen om eerst een goed beeld te krijgen van hoe leuk je elkaar écht vindt.

Wanneer je zelf wilt

Het belangrijkste is dat jij je goed voelt in de situatie. Als je iemand ontmoet en je laat elkaar diezelfde dag nog alle hoeken van de kamer zien, kan je net zo gelukkig met elkaar worden als iemand die zes maanden wacht. Nogmaals: er is geen vast schema. Doe lekker waar je zin in hebt en zie de bovenstaande ‘opties’ zeker niet als heilig. Het is en blijft jouw lichaam en niemand heeft daar wat over te zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

vt

Reageer op artikel:
Volgens de wetenschap is dit het ideale moment om voor het eerst seks te hebben
Sluiten