Josca
Josca Love & Life 6 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Warm vs. koud douchen: dit zijn de voordelen!

Warm versus koud? Beide douches hebben natuurlijk hun voordelen en nadelen, maar vandaag richten we ons alleen even op het positieve.

Warme douche

1. Een warme douche kan stijve spieren versoepelen en spanning verlichten. Als je douchekop een speciale massagestraal heeft, kun je deze ook gebruiken om je schouders, nek en rug te masseren.

2. Het is bewezen dat een warme douche ervoor zorgt dat je lichaam meer van het ‘liefdeshormoon’ oxytocine aanmaakt en daarbij stress en angsten kan verminderen.

3. Als je verkouden bent, is het zoals je weet extra fijn om een warme douche te nemen. Het warme stoom hydrateert de holten, waardoor al dat slijm niet meer zo vast blijft zitten.

Koude douche

4. Sta je ‘s ochtends onder de warme douche en heb je het idee dat je ieder moment in slaap kan doezelen? Douche de laatste paar minuten koud en je lichaam zal in één keer je vermoeidheid wegnemen en je alertheid een boost geven.

5. Het nemen van een koude douche gedurende een paar minuutjes elke dag is een bewezen werkend middel tegen depressies. De aangeraden temperatuur ligt in dit geval rond de 20ºC.

6. Koude douches zijn beter voor je huid en je haren. Een warme douche zal alles namelijk snel uitdrogen en koude douches helpen je lichaam juist te hydrateren. Ideaal als je last hebt van een trekkerige huid dus.

Zo warm zou je eigenlijk moeten douchen om je huid niet te beschadigen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Warm vs. koud douchen: dit zijn de voordelen!
Sluiten