Fabulous – Deze 84-jarige wasserette-eigenaren uit Taiwan gaan viral op Instagram

Maak kennis met Chang Wan-ji (83 jaar) en zijn vrouw Hsu Sho-er (84 jaar): de eigenaren van Wansho Laundry die viral gaan met hun looks. Het Instagram-account van de wasserette heeft meer dan een half miljoen volgers en wij snappen wel waarom.

Wij dromen ervan om er op onze oude dag nog zo fabulous uit te zien en zoveel plezier te hebben.

Het idee is ontstaan tijdens de coronacrisis

Dat de pandemie ons dwingt om creatiever te zijn, dat blijkt maar weer. Chang Wan-ji is al sinds zijn veertiende eigenaar van Wansho Laundry en volgend jaar is het zeventig-jarige jubileum van de zaak. Toen de business stil lag door het uitbreken van het coronavirus zaten Chang en Hsu verveeld thuis, samen met de 300 kledingstukken die hun klanten achterlieten.

Kleinzoon Reef kon dit niet aanzien en besloot in juni een Instagram-account (@wantshowasyoung) aan te maken voor zijn opa en oma. Hiervoor fotografeerde Reef zijn grootouders in looks die hip waren toen Chang en Hsu jong waren. Denk aan All Stars, wijde rokken, grote blazers en vooral veel kleur.

Niet alleen lol, maar ook een duurzame boodschap

Het account van de twee – of eigenlijk drie – benadrukt ook het belang van duurzaam omgaan met kleding en vintage shoppen.  Op de foto’s wordt pijnlijk duidelijk hoe makkelijk men een prima kledingstuk achterlaat. Gelukkig zijn er nu zelfs fans die de items willen kopen, zegt Reef tegen Vogue. Hij wil dat mensen bewuster met hun kleding omgaan. “Ik ga ze vragen om te beginnen met het delen van wasgoed tips, zodat mensen bewustere keuzes kunnen maken bij het kopen van kleding en weten hoe ze deze op de juiste manier moeten verzorgen. Dit betekent dat elk kledingstuk meer waarde kan hebben” aldus Reef tegen Vogue.

Chang houdt van pakken en Hsu liet zich vroeger graag inspireren door bekendheden, het was – en is nog steeds – een stijlvolle vrouw. Nu Hsu ouder is focust ze zich meer op comfort, zo draagt ze veel shirts en sneakers.

Als dit geen mood-lifter is dan weten wij het ook niet meer.

Vogue

Reageer op artikel:
Fabulous – Deze 84-jarige wasserette-eigenaren uit Taiwan gaan viral op Instagram
Sluiten