Wat een verschil! Fotografe maakt foto’s van mensen in de ochtend en avond

Iedere fotograaf wil graag iets unieks vastleggen met foto’s. Bij Barbara Iweins uit Brussel is dat om mensen in hun meest kwetsbare staat laten zien, en dit doet ze door mensen in de ochtend én avond te fotograferen.

Om precies te zijn neemt de fotografe een foto van haar modellen om 7 uur ‘s ochtends en om 7 uur ‘s avonds. Met dit project wilt ze het verschil laten zien tussen een gezicht dat nog een onbeschreven blad is en een gezicht dat is beïnvloed door de emoties en impressies van die dag. En natuurlijk een beetje make-up.

Volgens Barbara zijn mensen in de ochtend – wanneer ze nét wakker worden – het meest kwetsbaar, omdat ze dan uit een soort droomwereld ontwaken. Ze vertelt dat ze door het nemen van een foto van mensen op dit tijdstip het idee heeft dat ze een speciaal moment vastlegt dat eigenlijk niet van haar is.

“The only moment of the day when a person doesn’t have any ‘control’ is the moment when a person opens [their] eyes for the first time. I always adored this ‘fighting’ moment when our conscious gets out of the irreality of dreams to face reality. It’s the first time of my life where I have the impression I am stealing something which doesn’t belong to me.” Na het zien van Barbara’s foto’s snappen we wat de fotografe bedoelt. Erg bijzonder om te zien, vinden wij!

Awesome: Deze fotograaf combineert foto’s voor een optische illusie

The Daily Mail

Reageer op artikel:
Wat een verschil! Fotografe maakt foto’s van mensen in de ochtend en avond
Sluiten