Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Food 26 sep 2018

Wat eten we vandaag? 10 recepten voor een snelle hap

Ieder avond is het weer hetzelfde liedje: wat eten we vandaag? Als kind stelde je de vraag aan je ouders, in de hoop je favoriete maaltijd als antwoord te krijgen. Maar nu moet je de vraag aan jezelf stellen. En da’s minder fun, want recepten zoeken kost tijd – tijd die je ook aan drankjes doen zou kunnen besteden.

Sowieso is koken een tijdrovend klusje. Al helemaal als je geen boodschappen in huis hebt, omdat je het hele weekend buiten de deur was. We feel you. Maar als het dan maandag is, is het tijd voor de zoveelste poging tot het leiden van een volwassen bestaan. Oftewel: een gevulde koelkast. En homemade meals.

Koken voor dummies

Mogen we het sowieso even hebben over volwassen worden? Want gezond eten is hartstikke leuk en we weten echt wel dat dit de beste keuze is. Maar eten afhalen is zoveel sneller. En vaak ook lekkerder, want we hebben nog niet echt heel veel vertrouwen in onze eigen kookkunsten.

Daarnaast is het ook nog eens een work-out op zich. Slepen met drie volle boodschappentassen naar je huisje op drie hoog, telt wat ons betreft echt als een flinke zweetsessie in de sportschool. En eenmaal thuis aangekomen moet het echte werken nog beginnen: het uitpakken van de boodschappen en het bereiden van een gerecht dat binnen te houden is.

Wat eten we vandaag in hemelsnaam?

Je snap het. Wij en eten koken zijn niet de beste combinatie. Maar als we het dan toch willen proberen, doen we dat ‘t liefst op een veilige manier: gerechten die snel en heel gemakkelijk te maken zijn. Niet met onbekende ingrediënten die we niet eens kunnen uitspreken. Maar gewoon lekker, easy en met een kleine kans om te mislukken.

Inspiratieloos? Urenlang zoeken naar het ideale recept is nu niet meer nodig, want we hebben even wat voorwerk voor je gedaan. Deze tien recepten zijn namelijk stuk voor stuk heel snel te maken en hebben allemaal een hele grote slagingskans. Kun je zonder stress de keuken induiken – en daarna met een glas wijn trots zijn op jezelf. You can do it.

1. Parelcouscous salade met gegrilde groenten

Parelcouscous ziet er net wat interessanter en verrassender uit dan gewone couscous. Dit gerecht is een feestje op je bord, vol verschillende smaken en texturen. En het is nog gemakkelijk te maken ook.

2. Plaattaart met pompoen en feta

Deze plaattaart is ontzettend lekker en vooral lekker simpel. De zoete aardappel en feta is natuurlijk sowieso al een heerlijke combinatie. Tel daar de knapperige rode ui bij op en je hebt een heerlijk avondmaal.

3. Japanse zalmburgers met zeewier

Geen zin in vlees, maar wel in burgers? Dan is dit recept ideaal voor jou. Zalmburgers zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel gezond. Winning, dus.

4. Falafel van bieten

Falafel wordt normaal gesproken van kikkererwten gemaakt. Maar deze variant is net een tikkeltje specialer, door de bijzondere toevoeging van rode bietjes. Zo krijg je ook nog eens een extra portie groenten binnen.

5. Vietnamese loempiaschotel

Met dit recept geef je toe aan je loempia cravings, terwijl je geen liters frituurvet naar binnen werkt. Je maakt zo zelf een soort loempia bowl, wat ook nog eens uniek is.

6. Garnalen piri piri

Garnalen zijn zo lekker, en al helemaal als je ze voorziet van een lekker pittig sausje. Dit gerecht is ontzettend gemakkelijk te bereiden, maar het ziet er wel fancy uit. Twee vliegen in een klap, dus.

7. Wrap met gerookte kip

Wraps zijn altijd goed. Vooral ook omdat ze zo lekker snel te bereiden zijn. En je kunt ze ook gemakkelijk meenemen. Dat is extra handig, vooral wanneer je een afspraak buiten de deur hebt en geen geld wilt verspillen aan een dure snack op het station.

8. Broccoli courgette soep met pittige champignons

De winter nadert, en dat betekent dat het tijd is voor warme soepen. Een tomatensoep is altijd lekker, maar deze courgette soep is net was verrassender. En ook dit gerecht is heel snel klaar.

9. Snelle tagliatelle

Altijd goed. Verse pasta met heel veel rode saus, verse groenten en kaas. Vooral heel veel kaas.

10. Oosterse rijstsalade met kip en pindasaus

Dit gerecht is zo leuk om op tafel te zetten! Het is verrassend en bevat heel veel verschillende smaken en texturen. De kip is lekker vullend en de rijst spicy. Door de toevoeging van pinda’s en verse bosui, is het nog net wat specialer.

NSMBL Dining Hotspot: SNCKBR in Utrecht

 

Reageer op artikel:
Wat eten we vandaag? 10 recepten voor een snelle hap
Sluiten