Beauty 6 nov 2018 Alex Ebbers

Alles wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt

Wimperextensions zijn zo’n beetje de haarextensions van 2018. Iedereen en z’n moeder loopt er ineens mee. We snappen ook wel waarom. Hoe fijn is het om wakker te worden met een volle bos wimpers, waar je geen moment meer naar om hoeft te kijken? Toch zijn er een aantal dingen die je moet weten alvorens je aan wimperextensions begint.

Wimperextensions zijn niet te vergelijken met nepwimpers

Wil je voor een bijzondere gelegenheid eens een keer volle wimpers? Dan kun je beter de drogist in duiken voor kant-en-klaar pakje nepwimpers, dan moeite doen voor extensions. Dit scheelt je een smak geld en je bent er na een avondje alweer van af. Wil je wimpers die langer meegaan? Dan zijn wimperextensions wel iets voor jou.

Wat voor de een werkt, werkt voor jou misschien niet

Er zijn veel verschillende manieren om wimperextensions te dragen. Je kunt gaan voor alles tussen een heel natuurlijke look waarbij je amper ziet dat het niet je eigen wimpers zijn, en een dramatische look waarbij de wimpers duidelijk niet van jezelf zijn. Wat je stijl is, moet je natuurlijk lekker zelf weten, maar onthoud wel dat het ene oog de andere niet is. Als jij dus bijvoorbeeld houdt van die glamourous full lash look, check dan eerst even in de salon of je eigen wimpers dat gewicht überhaupt aankunnen.

Je kunt na het zetten een tijdje niets doen

De lijm heeft even nodig om volledig te drogen. Nadat je wimpers erop zitten, wordt daarom aangeraden om de komende paar uur even niet te zweten, zwemmen, je gezicht te wassen, of te huilen. Hierbij dus meteen de tip om het vooral niet te laten doen als je ongesteld bent.

Ze zijn duur en onderhoud kost veel tijd

Je bent makkelijk een paar tientjes kwijt om een nieuwe set wimperextensions te laten zetten. Daarnaast moet je elke paar weken terug voor een refill, wat ook weer een paar knaken kost. Kortom, het ziet er mooi uit, maar het is niet goedkoop. Daarnaast kost het ook flink wat tijd. Het laten aanbrengen van een nieuwe set kan zo’n anderhalf uur in beslag nemen. Opvullen kost zo’n halfuur tot een uur.

Je hoeft in principe nooit meer oogmake-up op

Het allerfijnste aan wimperextensions is dat je in principe nooit meer mascara of eyeliner op hoeft te doen. Je rolt je bed uit en je wimpers zien eruit alsof je je net hebt opgemaakt. Nog een pluspunt: als het regent hoef je je geen moment zorgen te maken om uitgelopen mascara.

Pas op met het aanbrengen en verwijderen van make-up

Wil je toch graag oogmake-up dragen? Dan kan het lastig worden omdat (als je lange wimpers hebt) de wimpers je zicht blokkeren. En laat dat nou net zijn wat je nodig hebt als je je opmaakt. Pak dit dus voorzichtig aan. Daarnaast is het oppassen geblazen met het verwijderen van make-up. Wrijving kan ervoor zorgen dat je eigen wimpers loslaten en daarmee natuurlijk de extension. Daarnaast kunnen removers op oliebasis ervoor zorgen dat de lijm minder goed zijn werk doet. Draag je dus graag make-up, gebruik dan een remover op waterbasis en ga voorzichtig om met je ogen.

Ze hebben dagelijks verzorging nodig

Hoe raar het ook klinkt, het kan echt bijdragen aan de houdbaarheid van de wimpers om ze dagelijks te kammen met een schoon mascaraborsteltje. Tijdens je slaap, het douchen of gedurende de dag (dus eigenlijk altijd) kunnen de wimpers namelijk verwikkeld raken.

Laat ze zetten bij een salon waarvan je ZEKER weet dat het goed gedaan wordt

Het zetten van extensions is niet iets wat je ‘even doet’. Er is serieus vakmanschap voor nodig om het goed en veilig te doen. Loop dus niet zomaar ergens naar binnen, maar zoek een salon uit waarvan je weet dat het goed gedaan wordt. Het gaat hier om je oog, dus denk er niet te licht over. Leuk dat je buurmeisje het wel even snel in een kwartiertje voor tien euro denkt te kunnen, maar goedkoop blijft uiteindelijk duurkoop en de kans op een infectie is groter dan je denkt. Ga naar een specialist.

Je eigen wimpers lijken ineens een stuk korter

Als je de wimpers weer laat verwijderen, lijken je eigen wimpers ineens een heel stuk korter. Logisch natuurlijk, want je bent een tijd lange, volle wimpers gewend. Het moet alleen niet zo zijn dat je eigen wimpers zijn afgebroken. Als het goed is zijn de wimpers zo aan de eigen wimpers vastgezet, dat het niet schadelijk is. Als je eigen wimpers wel zijn afgebroken, weet je dat je naar een andere zaak moet gaan, of minder zware wimpers moet nemen.

Je kunt op een gegeven moment niet meer zonder

Hoewel het een flinke klap geld én tijd kost, zijn wimperextensions toch heel verslavend. Het is simpelweg heel fijn om wakker te worden en je geen zorgen te hoeven maken om je oogmake-up. Maar ja, dan moet je het geld en de tijd er dus wel voor over hebben.

Deze simpele hack zorgt ervoor dat je nepwimpers écht lijken

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten voordat je wimperextensions neemt
Sluiten