Josca
Josca Love & Life 20 jun 2016

Dit kun je het beste doen als je water over je MacBook hebt gemorst

Je staat inmiddels al zo bekend als kluns, dat het je al niet meer verbaast wanneer je weer eens iets kapot laat vallen op de grond of een wijnvlek hebt in je pas gekochte witte blouseje. Een ander geval is elektronica: hier maak je je toch iets meer zorgen over dan andere dingen die je bezit. Een nieuwe MacBook kost namelijk wel wat meer dan een nieuw blouseje.

Water over je MacBook gemorst

Hoe je het voor elkaar hebt gekregen, weet je niet, maar het kwaad is al geschied en er ligt een mooi poeltje water op het toetsenbord van je MacBook. Voordat je in paniek raakt en denkt dat je laptop voorgoed verloren is, kun je het best dit stappenplan volgen.

1. Het eerste wat je moet doen is je laptop uitzetten, je wil namelijk niet dat er kortsluiting veroorzaakt wordt. Doe dit op de snelle manier door je aan- en uitknop een aantal seconden ingedrukt te houden.

2. Verwijder álle kabels uit je laptop. Of dit nu je telefoon is die aan je laptop zit of je oplader, haal ze er allemaal uit.

3. Laat je laptop drogen. Verwijder uiteraard al het vocht dat zich nog op de laptop bevindt met een doek, mocht je veel gemorst hebben. Klap het scherm open tot het toetsenbord en het scherm in een hoek van 30 graden staan en zet je laptop op zijn kant zodat het vocht eruit kan. Een belangrijk punt is dat je de laptop níet gebruikt op het moment dat het aan het drogen is.

4. Laat je laptop een poos drogen. Het is het best om deze meerdere dagen te laten staan, maar wacht zeker één dag voordat je je MacBook weer gebruikt. Je hebt geluk als deze nog steeds werkt, maar vaak is de binnenkant desondanks toch beschadigd: dit kan ook nog voorkomen een paar dagen nadat je hebt gemorst. Maak dan ook meteen een back-up van je bestanden zodra je laptop weer werkt, want je weet niet of deze het alsnog gaat begeven.

Succes!

Reageer op artikel:
Dit kun je het beste doen als je water over je MacBook hebt gemorst
Sluiten