Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Lifehack: met deze truc heb je áltijd de zoetste watermeloen in de supermarkt

Pssst, ben jij net zo gek op een stuk watermeloen als wij? Je mag ons op de NSMBL-redactie er ‘s nachts voor wakker maken… maar hoe zorg je er in de supermarkt nu voor dat je de állerlekkerste watermeloen scoort? Simpel. Ga voor de lelijkste, leren we van een lifehack op Instagram.

Whut, de lelijkste? Ja! We leggen het uit.

Watermeloen kiezen

Niets is zo dissappointing als je zuurverdiende centen uitgeven aan eten wat niet lekker is. Onrijp fruit valt wat ons betreft helemaal in die categorie. Want als je een watermeloen koopt, dan wil je ‘m het liefst dezelfde dag nog opsmikkelen (want zeg nu zelf, langer dan een halve dag blijft ‘ie toch zeker niet in de koelkast liggen?).

Daarom is het bij een watermeloen éxtra belangrijk om een zoete, rijpe vrucht uit te zoeken. Maar hoe weet je nu of ‘ie rijp is? My Nguyen, chef-kok en eigenaar van het Instagram-account @healthydish, komt met drie geniale tips om de beste watermeloen uit de supermarkt mee naar huis te nemen.

Waarom je voor een lelijke watermeloen moet gaan

We vinden het ontzettend grappig, maar hier komt het eigenlijk op neer: ga voor de lelijkste watermeloen. Een exemplaar met gele en donkere vlekken, en het liefst nog met webbing. Waarom, dat vertellen we je nu:

  1. De schil heeft een grote gele vlek. In eerste instantie denk je misschien dat je voor een mooie, donkergroene moet gaan. Maar guess what: dat betekent juist dat de vrucht nog niet helemaal rijp is. Spot je een watermeloen met een grote, gele vlek? Dat betekent dat dit exemplaar lang in de zon heeft liggen rijpen, en dus waarschijnlijk lekker zoet is. Yummy!
  2. Watermeloenen met flink wat webbing zijn ook goed om naar uit te kijken. Webbing lijkt op een spinnenweb wat in de donkergroene schil vast zit. Waarom dit een goed teken is? “Webbing is caused by bee pollination, so if there’s more webbing, it’ll be sweeter,” vertelt Nguyen.
  3. Je hebt helemaal de jackpot te pakken als de watermeloen ook nog donkere plekjes heeft. Deze vlekken worden namelijk veroorzaakt door suiker – en watermelon sugar is natuurlijk hartstikke zoet.

Zelf de video bekijken? Klik hieronder op de play-button.

Nu weet je voor welke watermeloen je moet gaan als je in de supermarkt staat. Yummy, eet smakelijk!

13 heerlijk zomerse recepten met watermeloen

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.