Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 25 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Weekday lanceert een compleet gerecyclede collectie en wij willen alles hebben

Duurzaam shoppen wordt steeds meer ‘een ding’. En niet alleen wij voelen dat, maar ook de winkels waar wij het liefst winkelen merken dit. Nu ook Weekday, want zij lanceren namelijk een compleet gerecyclede collectie.

We kopen graag nieuwe kleding, maar het idee dat dit over de rug van veel onderbetaalde mensen en onze planeet gaat begint steeds meer aan ons te knagen. Betaalbare duurzame kleding kopen leek onmogelijk, maar gelukkig brengen veel ketens hier verandering in. Zo schreven we onlangs over Zara’s ‘geheime’ duurzame collectie en nu is ook Weekday goed opweg.

Weekday X Recover

De nieuwe SS19 collectie van Weekday is gemaakt van honderd procent gerecycled materiaal, in samenwerking met het Spaanse recycle-bedrijf Recover. De kleding is gemaakt van rest-katoen en gerecycled polyester, wat samen voor bruikbare vezels zorgt. Zie het als tweedehands kleding 2.0.

Our limited edition collection just dropped! The collection is made from 100% recycled fabrics and created in collaboration with Recover© Learn more about collab and shop the collection at weekday.com

7,326 Likes, 66 Comments – WEEKDAY (@weekdayofficial) on Instagram: “Our limited edition collection just dropped! The collection is made from 100% recycled fabrics and…”

En waar zij zo blij om zijn, is dat het niet om een paar duurzame shirtjes gaat – zoals je vaak ziet – , maar om een gehele collectie. Van loungewear tot workwear, alles koop je bij de Zweedse winkel zonder schuldgevoel. Wie denkt dat dit een basic collectie is heeft het mis, want Weekday speelt in op alle trends van nu. Cargo broeken en contrast-stitching vind je onder anderen in de duurzame collectie. Wij doen even een geluksdansje.

De leukste items uit de collectie

Om je een goed beeld te geven van deze planeetvriendelijke collectie, hebben wij de leukste items alvast voor je uitgezocht. Kleine tip: wacht niet te lang, want deze collecte loopt als een malle.

Cream blazer – €100

weekday recycle duurzaam

Denim jasje- €70

weekday recycle duurzame

Witte jeans – €50

weekday recycle duurzame

Zonnebril – €30 

weekday recycle duurzaam

Voor nu is de collectie – helaas – Limited Edition, maar wij hopen dat Weekday dit volhoudt en duurzame kleding blijft produceren. Vind jij dit een interessant onderwerp? Lees dan ook dit artikel over slow fashion.

Glamour UK

Reageer op artikel:
Weekday lanceert een compleet gerecyclede collectie en wij willen alles hebben
Sluiten