Geen paniek – Zó maak je in je eentje een feestje van het weekend

Wat als iedereen een weekendplanning heeft, behalve jij? Geen stress, geen paniek. Er zijn genoeg leuke dingen om in je eentje te doen. We hebben de kunst van het weekend vieren compleet onder de knie, maar zodra we alleen zijn weten we niet wat te doen. En dat terwijl er zoveel manieren zijn om er in je uppie een feestje van te maken.

Je hebt al je vrienden en vriendinnen geappt, maar iedereen heeft al plannen. Plannen zonder jou. ‘All byyyyy myseeeeeelllfff’ speelt af in je hoofd en het liefst blijf je het hele weekend op de bank liggen onder een fleece dekentje. Als je denkt dat een weekend helemaal alleen saai en eenzaam is, think twice. Er zijn genoeg leuke dingen te doen.

1. Maak een rondje door de buurt

Waarschijnlijk ken je jouw buurt op je duim, maar heb je je er nooit echt in verdiept. Dit weekend heb je genoeg tijd om dat te doen. Ga wandelen in het park of struin door kleine straatjes. Geniet echt van de ruimte om je heen en zie wat er allemaal te doen valt. Waarschijnlijk kom je ook nog bekenden tegen en maak je een praatje, heb je jouw dosis sociaal contact ook meteen gehad. Is er écht niets te beleven in jouw omgeving? Ga dan naar leuke stad in de buurt.

2. Ga naar je ouders

Als je dit weekend niets op de planning hebt staan, breng dan eens bezoekje aan je ouders. De kans is groot dat je deze stiekem wel een stukje vaker mag bezoeken dan je nu doet. Ze vinden het hartstikke gezellig als jij er bent. Ga lekker met ze uiteten of blijf bij ze slapen. Niets is zo ontspannend als thuiskomen.

3. Treat yo self

Een prima manier om je eenzame gevoel weg te werken, is door het weg te kopen. Ga lekker de stad in en trakteer jezelf op wat nieuwe items. Pas wel op dat je niet roekeloos in de rondte gaat kopen, dat is hartstikke zonde. Bedenk wat je nog nodig hebt voor het komende seizoen en gun jezelf dit. Als je bankrekening het toelaat natuurlijk.

4. De grote schoonmaak

Geen geld voor nieuwe kleding? Ruim dan je kast op en laat je verassen door alle items die je terugvindt. Het uitruimen van je kast lijkt misschien een klote klus, maar is eigenlijk best rustgevend. Je ziet dat er zoveel meer kleding in de kast ligt dan je dacht te hebben. En met al die kleding maak je weer nieuwe outfits of maak je iemand anders waarschijnlijk heel blij.

5. Plan een vakantie

Money to blow of geen money to blow, het plannen van een vakantie kan altijd. Je hebt vast wel een bestemming waarvan je altijd zegt “ooit ga ik daar naartoe”. ‘Ooit’ wordt ‘nooit’ als je blijft uitstellen, dus het is tijd om de laptop erbij te pakken en je erin te verdiepen. Nu je toch alle tijd hebt, stippel je de hele reis uit en droom je weg bij de mooiste foto’s. Dikke bankrekening op het moment? Boek dan meteen dat ticket. Zo niet, dan heb je een mooi doel gevonden om voor te sparen.

6. Start een nieuwe serie

Niets laat het weekend zo snel voorbij vliegen als bingewatchen. Het is tijd om aan een nieuwe serie te beginnen en niet Gossip Girl voor de vierde keer te bekijken. Er valt genoeg te zien, te veel misschien wel. The Handmaid’s Tale, YOU, Black Mirror, Quicksand en Pose zijn echte aanraders.

7. Probeer een nieuw recept

Je hebt vast wel dat ene recept dat je zo lekker lijkt, maar dat je nooit maakt omdat het zoveel werk is. Girl, dit weekend het het uitgewezen moment om de keukenprinses uit te hangen. Ga ’s middags lekker alleen naar de (super)markt om alle ingrediënten te halen. Daarna is het tijd om de haute cuisine in elkaar te flansen. Wijntje erbij en jij zit helemaal goed vanavond.

Waarom je je nooit schuldig moet voelen als je uitslaapt in het weekend

Reageer op artikel:
Geen paniek – Zó maak je in je eentje een feestje van het weekend
Sluiten