Malu Keijzer
Malu Keijzer Love & Life 25 jan 2018

Weekendje Friesland op de planning? Check onze tips om ultiem te ontspannen

Januari. De maand na al het heerlijke feestplezier in december. Een maand waarbij je eventjes stilstaat bij het oude jaar, doelen kan opstellen voor het nieuwe jaar en heerlijk tot rust kan komen. Toch schiet dat er helaas vaak bij in. Werk, relatie, vrienden; kortom, het leven staat dan enorm in de weg. Goed excuus om er even tussenuit te gaan vonden wij! En waar kun je dat beter doen dan in ons eigen kikkerlandje? Wij gingen naar Friesland om hier de ultieme tips voor jou te verzamelen om volledig relaxed het nieuwe jaar in te gaan.

‘It giet oan!

Friesland (of wel Fryslân) is de provincie van het Kaatsen, Fierljeppen, de Elfstedentocht, Plien en Bianca, Fries suikerbrood en natuurlijk het mooie open landschap. Ik was er nog nooit geweest. Huh, wat, waarom? Ja precies! Shame. Dit was de perfecte mogelijkheid om Friesland te bezoeken en alle leuke plekken te ontdekken.

weekendje friesland

Hotel Post Plaza

Om 10 uur ‘s ochtends kwamen wij aan in het hotel Post Plaza in Leeuwarden, waar wij zouden overnachten. Leeuwarden is trouwens uitgeroepen als culturele hoofdstad van Europa.

Een prachtig hotel met een moderne look met wat ouderwetse invloeden. Dit hotel is namelijk een oud postkantoor geweest, en dat zie je duidelijk terug in het interieur. Super leuk!

weekendje friesland

Nationaal Park De Alde Feanen

Nadat we waren ingechecked (hallo awesome Narnia-kast!) gingen we op pad. We besloten om het mooie landschap van Friesland te bekijken door middel van een wandeling. Dit deden we in het Nationaal Park De Alde Feanen.

Helaas werd onze wandeling vroegtijdig afgekapt door de storm – bedankt code oranje – maar hebben toch een glimp opgevangen van de mooie omgeving.

weekendje friesland

Proefverlof

Natgeregend en wel gingen we lunchen bij het Proefverlof. Ooit gegeten in een gevangenis? Probably not. Hier in Leeuwarden kan dat gewoon! Het restaurant zit in de oude gevangenis ‘Blokhuispoort’. Ook hier hebben ze de oude details in tact gelaten, zoals de oude gevangenisspijlen bij de ramen en deuren. Je kan zelfs dineren in de cel. Oftewel: cell dining. Super grappig! Wij hadden een plekje in het restaurant zelf, aan het water. Ik ging voor de ‘Verlofburger’, wat de perfecte keus was, want ik had enorm honger gekregen van onze tocht. Yum!

weekendje friesland

Leeuwerikhoeve Spa

Met onze buikjes ramvol besloten we naar de spade Leeuwerikhoeve te gaan, ongeveer 25 minuten van Leeuwarden centrum af. Naast dat er een enorm aanbod is aan sauna’s heb je ook een heerlijk buitenzwembad, stoomcabine, jacuzzi en een mooi restaurant. Ook kun je hier fijn rusten in een zaal met waterbedden. Hier hebben wij uitgebreid gebruik van gemaakt. Door het enorme aanbod aan verschillende sauna’s kun je je hier gemakkelijk een hele dag vermaken.

Na een paar uur te hebben gezweet en gebadderd, werden we gehaald voor onze behandeling. We gingen voor de Himalaya Salt Experience en Indiase hoofdmassage.

Dit was de beste keus ever. Ik heb nooit zo’n lekkere massage gehad. Dus, aanrader! Wij gaan hier sowieso terug.

weekendje friesland

Post Plaza Restaurant

Heerlijk ontspannen namen wij plaats in het restaurant van Post Plaza. Dit was precies wat wij nodig hadden na zo’n heerlijke relax-dag; Lekker en veel eten. Het was er goed druk, er hing een super gezellige sfeer en de bediening was top. Er is een uitgebreide kaart, voor ieder wat wils. En voor de twijfelaars onder ons – that’s me! – hebben ze de ‘Verdwaalde Postbode.’ Een combinatie van vis, vlees en een vegetarisch gerecht.

De volgende ochtend zaten we al vroeg aan het ontbijt. Een hotelontbijt vind ik altijd het leukste van een weekendje weg of op vakantie gaan. Who’s with me? En dit ontbijt stelde ons zeker niet teleur. Veel keus, verse producten en als klapper op de vuurpijl: wentelteefjes van -jawel, het Friese suikerbrood! Een feestje dus. Hier heb ik geen foto van, want halloo – wentelteefjes. OP FRIES SUIKERBROOD. Dat was meteen op. Sorry.

weekendje friesland

A Guide to Leeuwarden

Na schandalig voor minimaal zes personen gegeten te hebben, kregen we een city tour door de stad Leeuwarden. Het was een tour langs alle street art die Leeuwarden rijk is. Onder street art vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Tijdens deze wandeling liet onze tourguide ook oude muurreclames zien.

weekendje friesland

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet zo snel zou opgeven voor dit soort dingen, maar toegegeven, dit is erg leuk. Je komt op plekken die je niet zo snel tegen zou komen. Ook krijg je veel feitjes en inside information over de stad te horen.

Yogales bij Club Yoga

Toen was het tijd voor een yogales bij Club Yoga. Ook dit had ik nog nooit gedaan. Vanaf het moment dat we binnenkwamen was er al een goede vibe aanwezig. Onze docent Rianne verwelkomde ons super enthousiast, dus we hadden er meteen zin in! Beiden hebben we deze les als zeer fijn ervaren. Het was een goede mix van inspanning en ontspanning. Na de les kregen we een kopje thee en vertelde Rianne over het begin van haar yoga-studio en kletsten we gezellig na over de les. Wie woonachtig is in Leeuwarden: ga je daar aanmelden!

Stek

Na een flinke wandeling en de medium intensieve yogales, kregen we toch best wel trek. Tegenover de yogastudio is er een nieuw tentje geopend: Stek. Het zusje van Pluk! Hoe leuk. Het tentje is echt Pinterest-waardig ingericht. Het pandje ligt aan het water tegen het centrum van Leeuwarden aan. Het is een erg gezellig stekkie – see what i did there? Ook een leuk detail: ze hebben een open keuken. Dit zorgt voor een gezellig huiselijk sfeertje. Wij kozen voor de groene smoothie en de poké-bowl met zalm. Omnomnom.

Tot slot hebben we nog wat gelopen langs de gezellige knusse pandjes van Leeuwarden, zijn een paar winkeltjes in gegaan en toen was het alweer tijd om richting huis te gaan.

Wij hebben erg genoten van ons weekendje weg in Leeuwarden. Lijkt dit je ook leuk? Check dan Friesland.nl.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Weekendje Friesland op de planning? Check onze tips om ultiem te ontspannen
Sluiten