Signalen die je vertellen dat je misschien toch wat meer slaap nodig hebt

Een solide zeven à acht uur slaap per nacht halen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn genoeg mensen (wij voelen ons totaal niet aangesproken *kuch*) die deze aanbevolen hoeveelheid bij lange na niet halen. Er zijn een aantal tekenen waaraan je kan herkennen dat je eigenlijk toch wel wat meer uurtjes in je bed mag spenderen. Dit is waar weinig slaap toe kan leiden.

Krijg jij (te) weinig slaap?

We weten allemaal dat een voldoende nachtrust belangrijk is voor van alles en nog wat. Twijfel je of je wel genoeg slaapt op een avond? Naast veel gegaap zijn er genoeg andere dingen die wijzen op het feit dat jij te weinig slaapt. Hieraan kan je een tekort herkennen.

Je wordt sneller afgeleid

De één is eerder afgeleid dan de ander. Heb gisteren trouwens echt lekker gegeten. We gingen uiteten en… Oh wacht… wat? O ja, afleiding. Hoewel je misschien sowieso wat eerder afgeleid raakt, helpen korte nachten niet echt mee aan je concentratievermogen. Merk je aan jezelf dat je gedachten sneller afdwalen dan normaal? Misschien moet je vanavond dan toch wat eerder je bed induiken.

Je huilt eerder

Huil je sneller dan normaal, dan kan dit ook wijzen op een tekort aan slaap. Waar je normaal zonder een traan te laten tv kijkt, komt alles nu een tikkie heftiger binnen. Die zielige reclame vind je normaal ook zielig, maar nu komen de tranen massaal uit je ogen gerold.

Je bent (iets te) snel geïrriteerd

Er kunnen een hoop redenen zijn waarom je wat sneller geïrriteerd raakt, waarvan te weinig slaap er zeker één is. We kennen allemaal van die mensen die eigenlijk niet eens één dag zonder acht uur slaap kunnen. Als je dan een keer chagrijnig bent, weet je dat wanneer je een dag goed slaapt het waarschijnlijk is opgelost.

Ben je echter aan de lopende band geïrriteerd, dan wordt het misschien toch tijd om drastischere maatregelen te nemen en je slaappatroon volledig om te gooien. Genoeg slapen is belangrijk en niemand wordt gelukkig van je chagrijnige gedrag.

Je loopt een grotere kans verkouden te worden

Je kan nog zo gezond eten en braaf elk uur een kop gemberthee je mond ingooien, maar als je verkoudheid aanhoudt dan moet je toch echt eens gaan kijken naar je slaappatroon.

Je hebt extra veel honger

Tuurlijk hebben we elk moment van de dag zin in een portie friet (of patat, waar jij je prettig bij voelt), maar als je gedurende de dag steeds honger hebt kan het toch aan iets anders liggen dan enkel ‘zin’ hebben in eten. Slaap je te weinig, dan proberen je hersenen de energie die ze niet van slaap krijgt uit eten te halen.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Vanavond slaap jij naakt en wel om deze 5 redenen

EliteDaily

Reageer op artikel:
Signalen die je vertellen dat je misschien toch wat meer slaap nodig hebt
Sluiten