Welke Marc Jacobs parfum past bij jouw persoonlijkheid? Doe de quiz

Het mag geen geheim zijn dat er meer wetenschap achter geur zit dan alleen wat we lekker vinden ruiken. Buiten dat we onze beslissing maken op de mooie verpakking, speelt geur hierbij ook een grote rol. Maar naast dat we onze partners uitkiezen op basis van feromonen, bepaalt ook onze persoonlijkheid wat voor soort parfum we lekker vinden. Jij dacht altijd dat je die Marc Jacobs Daisy Love flacon met bloemendop in je badkamer zelf had uitgekozen, maar nee. Dit is al van tevoren bepaald.

Al jaren doen mensen onderzoek naar geur. Zo ook Paul Jellinek, die in 1997 hier een boek over schreef. In dit boek gaat hij in op de psychologie achter parfum en stelt hij dat bepaalde geuren bepaalde persoonlijkheden aantrekken. Hij heeft zijn onderzoek gebaseerd op de vier elementen; lucht, vuur, aarde en water. Elk element heeft zijn eigen geurset en bijbehorende persoonlijkheid.

De Daisy’s van het speelse merk Marc Jacobs zijn stuk voor stuk heerlijke, levendige geuren en door de grote variëteit is de kans groot dat er een voor jou tussen zit. Weet je niet precies welke prachtige flacon op jouw nachtkastje moet komen? Doe de test om erachter te komen welke parfum persoonlijkheid jij hebt en welke Daisy geur daar het beste bij past. Met de komst van Daisy Love afgelopen jaar zijn er inmiddels 4 geuren! Kom erachter welke geur het beste bij jou past en ontvang na afloop van de quiz een gratis sample van de geur! Ben je Daisy, Daisy Love, Daisy Eau So Fresh of toch Daisy Dream? Ontdek het nu!

Lucht – De energiebol

Yes! Een voorkeur voor groene, kruidige, citrus en frisse ingrediënten? Dan hoort het element ‘lucht’ bij jou. Je weet precies hoe je iedereen moet motiveren, inclusief jezelf. Je bent ontzettend ambitieus en niet bang om je eerlijke mening te geven. Vol humor, passie en eigengereidheid ga je door het leven. Je zal misschien soms even een dagje zin hebben om je terug te trekken, maar 99% van de tijd ben jij een bom energie. Jellinek zegt dat de frisse elementen de mentale activiteit stimuleren en het creatieve cognitieve proces activeren. Klinkt dit herkenbaar? Dan is de kans groot dat de Daisy Eau So Fresh van Marc Jacobs de geur voor jou is! Doe de test en kom erachter hoe jij nog meer uit jezelf kunt halen.

Vuur – De liefdevolle

Spicy, fruitige, warme en rijke ingrediënten horen bij het element ‘vuur’. Deze elementen in een parfum zorgen ervoor dat het de drager kracht geeft. Ben jij iemand die vol passie zit? Of het nu voor je werk, hobby of je dierbaren is? Dan kan Daisy Love van Marc Jacobs iets voor jou zijn. Je kunt de kracht van deze geur wel gebruiken. Je staat namelijk altijd klaar voor anderen en zorgt graag voor je dierbaren. Daarnaast geef je altijd 110% van jezelf. Je creativiteit en ambitie kunnen soms nog wel eens hun tol eisen. Soms moet je oppassen dat je jezelf niet voorbij loopt. Zowel in het helpen van anderen als je eigen dromen verwezenlijken. Ook jij mag wel eens een dagje lekker op de bank een serie bingewatchen.

Aarde – De klassieke

De classy karakters onder ons worden vertolkt in sensuele, zoete en aardelijke geuren. Deze ingrediënten zorgen voor comfort bij de drager. Een voorliefde voor zoet? Dan is de kans groot dat de klassieke Daisy van Marc Jacobs de geur is voor jou. Je bent altijd jezelf en je hebt de goedkeuring van anderen niet nodig om je compleet te voelen. Je bent realistisch en hebt een flinke dosis charisma. Ondanks je goede gevoel voor humor, sta je liever niet in de spotlight. Je laat liever je werk voor je spreken en je niet meeslepen in grootse fantasieën. Niet gek dus dat het element ‘aarde’ bij deze persoonlijkheid hoort. Jij staat altijd met beide voeten op de grond! Doe de quiz om te zien of jij de classy girl bent.

Water – De dromer

Net als het water zijn de dromers zeer veranderlijk. Ze gaan waar de stroom, die een metafoor is voor hun gevoel, hen heen leidt. Hierdoor kan het soms lijken alsof deze types afstandelijk overkomen. Klinkt dit herkenbaar? Dan weet jij ook wel beter dat je gevoeliger bent dan mensen soms van je denken. Je volgt gewoon je intuïtie en doet wat goed voelt. Hierdoor ben je nogal impulsief, iets wat soms een beetje verkeerd overkomt. Maar jouw vriendinnen weten dat ze zich bij jou nooit zullen vervelen. De dromers hebben een hartstochtelijk leven en doen nooit iets half. Verschillende bloemen en andere delicate geur ingrediënten zorgen voor rust en en een betere mentale balans. Deze vind je in de Daisy Dream van Marc Jacobs. Doe dus de test om te kijken en te ervaren of deze geur meer balans kan brengen in jouw leven!

In samenwerking met Marc Jacobs.

Reageer op artikel:
Welke Marc Jacobs parfum past bij jouw persoonlijkheid? Doe de quiz
Sluiten