Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 8 aug 2019

De wenkbrauwen van je dromen krijg je dankzij deze 5 essentiële tips

Je wenkbrauwen worden omschreven als de lijst om een mooi schilderij. Ze kunnen je ogen op zowel een positieve als een negatieve manier benadrukken. Vaak wordt je niet geboren met de perfecte wenkbrauwen. Nope, daar moet je moeder natuur soms een handje bij helpen.

Maar het epileren van je wenkbrauwen voor de perfect brows is zo makkelijk nog niet. NSMBL helpt je een eindje op weg met de volgende essentiële tips.

De perfecte wenkbrauwen

Er zijn genoeg tips wanneer het aankomt op het creëren van de wenkbrauwen van je dromen. Zo schijnen er bepaalde voedingsstoffen te zijn die bijdragen aan de groei van je wenkbrauwen. Daarnaast zou highlighter onder je wenkies ervoor zorgen dat ze nog mooier uitkomen. Dat is allemaal hartstikke waar, maar in dit artikel beginnen we bij het begin. Dit is de basis om de perfecte wenkbrauwen te krijgen.

1. Een vorm die bij je past

Heel leuk en aardig dat jij exact de wenkbrauwen van Cara Delevingne wil, maar die passen misschien helemaal niet bij je. Hoe een wenkbrauw staat hangt vaak af van je gezichtsvorm. Doe dus goed onderzoek voor je de pincet erbij pakt. Zoek verschillende wenkbrauwvormen op, kijk hoe je eigen wenkbrauwen van nature groeien en maak op basis daarvan een keus.

2. Weet waar je moet beginnen en stoppen

Zorg ervoor dat je nooit lukraak begint met epileren want dan eindig je geheid met twee komma’s boven je ogen. Houd een pen naast je neus en volg die lijn naar boven. Dat is altijd de precieze plek waar je wenkbrauw hoort te beginnen.

Doe dit ook voor het midden en het einde. Leg de pen naast je iris en volg de lijn. De plek waar de pen uitkomt, is waar het hoogste punt van je wenkbrauw moet zijn. Doe hetzelfde voor het einde. Leg de pen naast het buitenste puntje van je ogen en volg de schuine lijn naar boven. Zie je? Zo moeilijk is het nog niet.

3. Knip je wenkbrauwen

Toen wij voor het eerst onze wenkies gingen epileren waren we niet op de hoogte van deze essentiële tip. Hoe het er toen uitzag? Een goede vorm wenkbrauwen die je totaal niet zag omdat onze wenkbrauwhaartjes twee centimeter lang waren. Not a good look.

Zorg er dus voor dat je altijd de haartjes omhoog en omlaag (dit verschilt per stukje van je wenkbrauw) kamt en trimt. Dit doe je niet met je keukenschaar, maar met een mini schaartje dat daarvoor bedoelt is. Je zult zien dat je wenkbrauwen er meteen een stuk verzorgder uitzien.

4. Gebruik een goed wenkbrauwpotlood

Dit is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal. Je kan je wenkbrauwen namelijk nog zo mooi epileren, het intekenen ervan maakt het pas echt af. Of je nu gaat voor een gel, potlood of stift maakt niet uit. Zolang je maar investeert in een goed product dat iets toevoegt aan je wenkbrauwen.

NSMBL’s favoriet is de Skinny Eyebrow Pencil van het merk The Browgal. Het puntje van de potlood is dun waardoor je makkelijk fijne lijntjes zet. De zijkant is daarentegen iets dikker waardoor je binnen no-time je wenkbrauwen hebt ingekleurd. Wat al helemaal fijn is, is dat het product ook dient als borsteltje en puntenslijper. Dat scheelt weer ruimte in je toilettas. Je koopt het product hier.

wenkbrauwen epileren tips

5. Blijf er voorlopig vanaf

Last but not least, blijf nu minimaal zes weken van je wenkbrauwen af. Zeker wanneer je graag vollere brows wil, is dit een belangrijke tip. Het is namelijk super verleidelijk om na twee weken “alleen dat ene haartje” eruit te trekken. Voordat je het weet ben je een half uur verder en zijn je wenkbrauwen een stuk dunner. Super zonde en totaal niet nodig. Geduld is een schone zaak my friend.

Reageer op artikel:
De wenkbrauwen van je dromen krijg je dankzij deze 5 essentiële tips
Sluiten