Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De brow lift is de nieuwste wenkbrauwtrend en dit is alles wat je erover moet weten

Er is een nieuwe wenkbrauwtrend – genaamd brow lift – in de beautyscene opgedoken en wij zijn meer dan enthousiast. Wie wil nou geen volumineuze wenkbrauwen in de stijl van Cara Delevingne? Precies. Vergeet de wenkbrauwkits met pincet, gel en poeder. Die heb je vanaf nu echt niet meer nodig want de brow lift is een ding.

Deze nieuwe wenkbrauwtrend belooft dé trend voor 2020 te worden. De brow lift is overgewaaid uit het Midden-Oosten en steeds meer salons in Nederland bieden deze behandeling aan.

Wenkbrauwtrend: de brow lift

Bij het lezen van de naam brow lift gaat er misschien wel een belletje bij je rinkelen. De brow lift behandeling lijkt namelijk veel op die van de lash lift, waarbij de natuurlijke wimpers via een speciale techniek worden gelift. Als je gaat voor een brow lift worden je natuurlijke wenkbrauwhaartjes, met behulp van speciale lotion, in de juiste richting geplaatst. De behandeling tovert je wenkbrauwen binnen no-time om naar natuurlijke volle, fluffy wenkbrauwen.

Of je nou dunne óf juist al volle wenkbrauwen van jezelf hebt, het maakt niet uit. In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Het belangrijkste is eigenlijk dat je in ieder geval voldoende haartjes moet hebben. Als je wat plekjes in je wenkbrauw hebt waar weinig haren groeien of er zijn happen uit, kan het resultaat van een brow lift minder mooi uitpakken.

Zo lang blijft het mooi

Hoe lang je wenkbrauwen zo perfect blijven hangt af van de cyclus van je wenkbrauwharen. Gemiddeld blijft het resultaat zo’n vier tot zes weken goed, waarna het effect geleidelijk minder wordt. Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je wenkbrauwen opnieuw te laten behandelen, al moet er dan wel minimaal twee maanden tussen zitten.

Om je wenkbrauwen zo lang mogelijk mooi te houden is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Probeer zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten en borstel ze niet in de tegengestelde richting. We zien de trend al veel voorbij komen op Instagram en wij kunnen maar een ding zeggen: wij gaan die afspraak boeken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.