Alex Ebbers
Alex Ebbers Post 8 januari 2019

Het is weer zover: de wereld is wederom woest op Kendall Jenner

Ja hoor, het is weer zover. Kendall Jenner heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Haar fans en volgers zijn behoorlijk pissig omdat ze het idee hebben dat het model ze erin heeft geluisd.

Ditmaal heeft ze zich niet geleend voor een slecht uitgewerkte Pepsi-reclame en deed ze ook geen controversiële uitspraken over haar modellenwerk, maar voelen haar volgers zich bedrogen door een nieuwe samenwerking met een huidverzorgingsmerk.

Wat is er gebeurd?

Het begon allemaal met een video die Kris Jenner uploadde waarin Kendall te zien is die zegt dat ze gelijkgestemden wil helpen, die ‘hetzelfde doormaken als dat zij heeft gedaan’. In de tekst onder de video prijst Kris haar dochter om haar dapperheid zich kwetsbaar op te stellen. Waar de video over ging, was op dat moment nog niet bekend.

Kris Jenner on Twitter

I’m so proud of my darling @KendallJenner for being so brave and vulnerable. Seeing you share her most raw story in order to make a positive impact for so many people and help foster a positive dialogue is a testament to the incredible woman you’ve become. https://t.co/rJUXdN2Wmq


Veel fans dachten dat de video een diepe betekenis zou hebben waarin Kendall een persoonlijk statement zou maken. Zo werd bijvoorbeeld gedacht dat ze een boekje open zou doen over haar geaardheid. Het bleek echter een compleet andere kant op te gaan.

Want toen gebeurde dit

De video was geen teaser van een persoonlijk verhaal dat Kendall met haar fans wilde delen, maar bleek een voorproefje van een samenwerking met het huidverzorgingsmerk Proactiv. De dag nadat Kris de video van Kendall deelde, verscheen er namelijk een tweede video, waarin duidelijk wordt dt het ‘persoonlijke verhaal’ dat ze wilde delen, gaat over hoe ze omging met negatieve comments over haar huid, en hoe ze ‘dankzij Proactiv’ van haar acne af is gekomen. En dat schoot haar volgers in het verkeerde keelgat. Zoals zo ongeveer alles wat Kendall doet iedereen, altijd in het verkeerde keelgat schiet.

Proactiv on Twitter

Welcome to the family, dahling! @KendallJenner is the new face of Proactiv ? #weloveyoukendall #kendalldoesproactiv https://t.co/rCzA6qY6oM https://t.co/04CT3oDLD4

Waarom zijn we boos?

De reden dat veel volgers geïrriteerd zijn, is omdat de eerste video het deed lijken alsof Kendall met een of andere diepe bekentenis zou komen. Het was dus een behoorlijke anticlimax toen bleek dat het ‘alleen maar’ om haar huidproblemen ging.

sabxxka on Twitter

@Proactiv @KendallJenner And the biggest anticlimactic moment of 2019 so far goes to…

sarah on Twitter

everyone really thought kendall jenner’s big announcement was her coming out speech when it was actually about her acne https://t.co/Zl3yVyT2ZU

Gianni Borrelli on Twitter

@Proactiv @KendallJenner https://t.co/hYPTXJn2IH

Sav ? on Twitter

@KendallJenner Thats your huge secret? Having acne? https://t.co/3h1QmOxm71

mckenna on Twitter

@KendallJenner where’s the deeply personal story sis

Rustig aan, peeps

Nu begrijpen we dat het een kleine teleurstelling kan zijn als je wachtte op een grote onthulling over Kendalls persoonlijke leven. Toch vinden we de reacties van mensen op Twitter behoorlijk overdreven. Het verhaal dat Kendall vertelt, is namelijk wel een écht verhaal. Tijdens de Golden Globes van vorig jaar werd het model online flink onderuit gehaald omdat ze met acne op de rode loper verscheen. Iedereen die ooit acne heeft gehad, weet hoe hard dit soort opmerkingen aankomen. Daar komt bij dat Kendall niet de enige ~influcencer~ is die op deze manier een product aanprijst. Open YouTube en de ‘persoonlijke verhalen’ vliegen je om de oren. Kendall zo openlijk aanvallen is wat ons betreft dus lichtelijk hypocriet. En nee, het mag dan misschien geen onthulling over haar geaardheid zijn – iets waar ze overigens niemand een verklaring voor verschuldigd is – maar om zo heftig te reageren gaat wel erg ver.

Kendall kan maar weinig goed doen

Het begint er naar ons idee nu een beetje op te lijken dat mensen elke kans aangrijpen om Kendall in een slecht daglicht te zetten. Het is namelijk niet de eerste keer dat Kendall volgens haar volgers de mist in gaat met een campagne. Zo werd ze in 2017 hard aangepakt voor de Pepsi-reclame die (terecht) werd beschuldigd van het profiteren van de Black Lives Matter-movement. Daarna deed ze dit jaar een uitspraak over haar modellenwerk. In een interview vertelde ze dat ze al vanaf het begin van haar modellencarrière erg selectief is in welke shows ze loopt, iets wat de meeste beginnende modellen zich niet kunnen permitteren. Voor deze uitspraak heeft Kendall vervolgens haar excuses aangeboden:

Kendall on Twitter

I was misrepresented in a recent interview over the wknd & it’s important to clarify the meaning. It was intended to be entirely complimentary but unfortunately, my words were twisted & taken out of context.I want to be clear. The respect that I have for my peers is immeasurable!

Kendall on Twitter

I get to experience first hand their tireless commitment, their work ethic, the endless days, the lack of sleep, separation from family and friends, stress of traveling, the toll on physical and mental health, yet they still make it all look effortless and beautiful.

Kendall on Twitter

I’m inspired by so many of these people i have had the good fortune to work alongside! There’s no way i could EVER hate on that ❤️ i want everyone to win. SLAY ALWAYS.

Nu begrijpen we dat sommige van Kendalls keuzes en uitspraken niet handig zijn gekozen en ja, we snappen ook dat haar huidige samenwerking met Proactiv voor sommige mensen een anticlimax kan zijn. Maar alsjeblieft zeg, give the girl a break. Het gaat hier om een huidverzorgingscampagne. We kunnen er ook voor kiezen om juist blij te zijn dat iemand zoals Kendall Jenner het gesprek over acne aangaat en zo juist laat zien dat ook ‘perfecte’ mensen niet perfect zijn.

Kendall Jenner droeg een afro voor een shoot en iedereen is boos

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Mama Mia

Reageer op artikel:
Het is weer zover: de wereld is wederom woest op Kendall Jenner
Sluiten