Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Creative 19 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Overzicht: 8x wereldwijde modetentoonstellingen om dit jaar te bezoeken

We zijn dol op mode, kunst en cultuur. Wat is nou leuker als deze samengaan? Juist, vrij weinig. Daarom pluisden we het internet uit, op zoek naar de leukste modetentoonstellingen die je dit jaar nog wilt bezoeken.

Modetentoonstellingen 2019-2020

Modetentoonstellingen zijn er genoeg, maar wat zijn de vetste van de wereld die je dit jaar nog kan bekijken? Nou, verrassend veel. Zie hieronder de lijst van tentoonstellingen die je niet mag missen.

1. Kunsthal Rotterdam – Thierry Mugler: Couturissime

De Kunsthal in Rotterdam blijft verrassen met haar modetentoonstellingen. Deze keer tonen ze de allereerste overzichtstentoonstelling van modeontwerper Thierry Mugler. Ondanks dat Mugler een creatief directeur, visionair en fotograaf was, ligt de nadruk van deze tentoonstelling op zijn ready-to-wear en haute couture lijnen.

13 oktober 2019 – 8 maart 2020

2. Victoria & Albert Museum Londen – Mary Quant

Britse modeontwerper Mary Quant wordt gezien als de uitvinder van de minirok, zoals we die vandaag kennen. Ooit een gewaagd kledingstuk, nu vastgeroest in het straatbeeld. In het Victoria & Albert Museum in Londen kan je nu een tentoonstelling met meer dan tweehonderd kledingstukken van haar hand bekijken.

Tot en met 16 februari 2020

3. TextielMuseum Tilburg – The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen

Chanel, Dior, Valentino: voor talloze prestigieuze modehuizen is kant een heel belangrijk materiaal. Tijdens deze tentoonstelling vind je de mooiste creaties met kant van de meest prestigieuze modehuizen ter wereld. Kortom: het bezoeken waard.

16 november – 10 mei 2020

4. Zuiderzeemuseum Enkhuizen – Kleren maken de vrouw

In het Zuiderzeemuseum laat de tentoonstelling Kleren Maken de Vrouw zien dat duurzaamheid van alle tijden is. Tegenwoordig is een shirt met een gat erin weggooien not done – en dat was het vroeger ook al niet. De nadruk van deze collectie ligt op de mooie nieuwe creaties die er ontstaan wanneer je je eigen kleding repareert.

6 juli 2019 – 5 april 2020

5. Christian Dior Museum Graville – ’Grace of Monaco: Princess in Dior’

Grace Kelly was lange tijd een van de beste klanten van modehuis Dior. Ter ere van de voormalige actrice en prinses van Monaco, heeft het Christian Dior Museum een tentoonstelling ter ere van Grace Kelly opgezet.

Tot en met 17 november

6. Tassenmuseum Hendrikje Amsterdam – Talent Invasion

Tassenmuseum Hendrikje slaat met haar tentoonstelling Talent Invasion een nieuwe koers in. Het museum steunt hiermee jong modetalent, dat eerder hun creaties showde tijdens Amsterdam Fashion Week. Centraal staan een aantal jonge ontwerpers die out of the box durven te denken. Zeker het bezoeken waard.

Tot en met 27 oktober

7. Foam Amsterdam – ‘Adorned – The Fashionable Show’

In Foam zal vanaf december een nieuwe tentoonstelling zich richten op aan mode gerelateerde fotografie. Wat zich vroeger classificeerde als modefotografie, gaat nu vaak verder en kan breder getrokken worden. Hierdoor wordt mode kunst. De tentoonstelling laat zien hoe (mode)fotografie in staat is om een verhaal te vertellen en steeds verder af komt te staan van het ‘perfecte plaatje’, dat juist een aantal jaar geleden zo belangrijk leek.

13 december tot en met 11 maart 2020

8. Museum at FIT New York – Paris: Capital of Fashion

Museum at FIT (Fashion Institute of Technology) is een plek waar iedere kunstliefhebber in New York heen gaat. De tentoonstelling Paris: Capital of Fashion richt zich op de grote invloed die Parijs als stad op de modewereld heeft en heeft gehad. Verwacht originele creaties van Christian Dior, John Galliano en Chanel. Daarnaast is de collectie aangevuld met inspirerende modefotografie.

Tot en met 4 januari 2020

Lees ook: In gesprek met De Kunstmeisjes, de cheerleaders van de kunst

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Overzicht: 8x wereldwijde modetentoonstellingen om dit jaar te bezoeken
Sluiten