Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Work it – Je werk leuker maken heb je zelf in de hand en dit is hoe je dat doet

Op zondagavond zit je onderuitgezakt op de bank. Shit, morgen is het maandag en begin je weer met een nieuwe werkweek. Daar heb je dus écht geen zin in. Dit artikel is voor iedereen die ook een dipje heeft op gebied van werkgeluk – want je eigen werk leuker maken heb je helemaal zelf in de hand.

Voor je het weet sta je op maandagochtend te springen dat je weer mag beginnen.

1. Zoek nieuwe uitdagingen

Soms kan jouw werk gaan vervelen omdat je dag in dag uit hetzelfde doet. En dat is nou niet echt inspirerend te noemen. Het is belangrijk voor je werkgeluk dat je jezelf blijft testen en uitdagen. Zoek daarom steeds nieuwe uitdagingen voor jezelf. Blijf leren. Lees onderzoeken, verdiep je eens in een nieuw programma om je skills te verbeteren, en maak het leuk voor jezelf.

2. Leer elke dag iets nieuws

Een leuke challenge voor jezelf: leer elke dag iets nieuws. Tien minuten investeren in iets kleins kan je de rest van je leven helpen, dus neem daar eens de tijd voor. Wie weet gaat er een nieuwe wereld voor je open.

3. Wees dankbaar

Als je jouw werk de laatste tijd voor lief hebt genomen en daardoor het plezier in je werk kwijt bent geraakt, doe dan eens een dankbaarheidschallenge. Schrijf na elke werkdag drie dingen op waarvoor je die dag dankbaar was. Houd dit minstens twee weken vol. Wedden dat je je na die twee weken een stuk happier voelt?

4. Vraag om hulp

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ben je juist aan mínder werk om het voor jezelf leuk te blijven houden? Snap je iets niet, en kom je er niet meer uit? Vraag om hulp. Als het niet vanuit jouzelf komt, gaat het niet gebeuren. Soms is het lastig om die stap te zetten, maar wacht niet tot het laatste moment. Een beetje assertief zijn never hurt nobody.

5. Vind een goede balans tussen werk en privé

Vind je jouw werk niet meer leuk omdat je té veel tijd kwijt bent aan je baan? Probeer de balans tussen werk en privé weer terug te vinden. Niemand heeft er iets aan als jij te veel tijd in je werk stopt, en vervolgens met een burn-out thuis op de bank terecht komt. Je baas niet, jij zelf niet.

Tips om die balans tussen werk en privé terug te vinden (helemaal nu we veel vanuit huis werken), delen we in het volgende artikel: Zo vind je de balans tussen werk en privé terug nu we thuiswerken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Work it – Je werk leuker maken heb je zelf in de hand en dit is hoe je dat doet
Sluiten