Jaime Andreas
Jaime Andreas Post 9 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

5 TED Talks die de manier waarop je werk voorgoed gaan veranderen

Er zijn werkelijk duizenden TED talks te vinden over duizenden verschillende onderwerpen. Van geschiedenislessen tot wetenschap, maar ook veel over werken en het verbeteren van jezelf. De volgende werk TED talks gaan veranderen hoe jij naar je werk kijkt en het combineert met je persoonlijke leven. Bij al deze TED talks lijkt een ding overeen te komen: de realisatie dat werk niet alles in het leven is.

Het fenomeen TED talks hebben we allemaal wel meekregen. Voor wie nog niet op de hoogte is: TED talks zijn korte presentaties van mensen met uiteenlopende onderwerpen. Vaak heeft het een leerzame en inspirerende insteek. Je kunt ze bekijken op YouTube en voor iedereen is er wel wat te vinden.

Inspirerende werk TED talks

Zit je met je werk in een sleur en zoek je naar een manier om productiever te zijn? Kijk dan deze TED talks. Ze zullen je dingen doen realiseren waar je eerder niet bij stilgestaan hebt.

1. Arianna Huffington – How to Succeed? Get More Sleep

In haar TED talk uit 2010, onderstreept Arianna Huffington het belang van slapen. De essentie van haar verhaal is: door genoeg te slapen zorg je voor veel meer productiviteit, creativiteit en rust in je werkleven. Het belang van slaap wordt vaak onderschat. Op de werkvloer klagen we massaal met elkaar over hoe weinig we slapen, zonder daadwerkelijk iets aan te doen.

2. Stefan Sagmeister – The power of time off

Iedere zeven jaar sluit ontwerpen Stefan Sagmeister zijn studio in New York om zich vervolgens een jaar terug te trekken op een rustigere plek in de wereld. Een jaar vrij nemen is niet voor iedereen een mogelijkheid, maar in zijn TED talk vertelt Stefan over hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te nemen.

3. Shawn Achor – The Happy Secret to Better Work

Niet alleen is deze werk TED talk van Shawn Achor leerzaam; hij vertelt het ook nog eens heel grappig. Gelukkig werknemers zorgen voor beter werk. Dat klinkt logisch, maar helaas wordt er vaak weinig aan gedaan. Meer dan ooit zijn werkende mensen gestresst of kampen met een burn-out. In zijn TED talk vertelt Shawn over gelukkig en blij zijn met het werk dat je doet.

4. Angela Lee Duckworth – Grit: The Power of Passion and Perseverance

Voor iedereen die wel wat aanmoedigende woorden kan gebruiken. In haar TED talk vertelt Angela Lee Duckworth dat intelligentie en talent niet de belangrijkste factoren zijn als het gaat om succes. Nee, vastberadenheid is de eigenschap die daarvoor gaat zorgen. Als je iets graag wil, kun je het bereiken door je tanden erin vast te zetten. Ook als mensen je vertellen dat je iets niet kan. Laat je door Angela inspireren.

5. Nigel Marsh – How to Make Work/Life Balance Work

Leef je om te werken? Of werk je om te leven? Dat zijn vragen die we onszelf niet vaak genoeg stellen. Het is makkelijk om jezelf te verliezen in je werk en daar altijd mee bezig te zijn. In zijn werk TED talk vertelt Nigel Marsh hoe belangrijk het is om een goede balans van werk en privé te behouden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 TED Talks die de manier waarop je werk voorgoed gaan veranderen
Sluiten