Hoe gaat het er nou eigenlijk echt aan toe, als vrouw bij Defensie?

Love & Life

Hoe gaat het er nou eigenlijk echt aan toe, als vrouw bij Defensie?

Er werken veel te weinig vrouwen bij Defensie, en dat terwijl je er juist met enorm veel verschillende achtergronden en opleidingen terecht kunt. We nemen met z’n allen vaak aan dat Defensie maar een mannenwereld is met veel wapens en gevechtsfuncties, terwijl er ook prachtige andere functies zijn in de techniek, logistiek, bouw, ICT en de zorg.

Het mooie is dat je in bijna alle functies te maken krijgt met humanitaire en maatschappelijke taken. Benieuwd naar hoe het er hier echt aan toegaat, en al helemaal als vrouw? Lees dan zeker even verder.

Om eerlijk te zijn, waren wij zelf ook verrast door de mogelijkheden die er bij Defensie beschikbaar zijn als vrouw. We kunnen immers niet ontkennen toch snel aan heftige onderwerpen als oorlogvoering te denken, maar we zijn blij om (inmiddels) te weten dat dit echt niet is waar onze marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee voor staan. En om er nog een schepje bovenop te doen: ja, er bestaat zelfs een grote kans dat jouw kwaliteiten en talenten hier goed bij aansluiten.

Zo gaat het er echt aan toe op een marineschip

In onderstaande video kijken groepjes vriendinnen naar een filmpje van Annemarie, korporaal bij de Marine. Zij geven hun ongezouten mening over wat ze zien, maar dan staat Annemarie ineens voor hun neus… Nu hebben ze meteen de kans om al hun vragen aan haar te stellen. Zo kom je erachter dat er best veel vooroordelen over het werk als vrouw bij Defensie bestaan. Bekijk hieronder hoe het er echt aan toe gaat – dus ook voor vrouwen.

Meer zien of weten?

Ben je wel benieuwd naar meer, en zou je wel eens willen praten met vrouwen van jouw leeftijd, die daadwerkelijk militair zijn? Hou dan zeker Facebook in de gaten, want hier kun je op dinsdag 11 juli live meepraten over vrouwen bij Defensie! De website van Defensie heeft een speciale pagina over vrouwen bij Defensie! Check die zeker even als de video je interesse heeft gewekt en je benieuwd bent welke banen er mogelijk voor jou in het verschiet liggen.

In samenwerking met Defensie