Werken tot kerst? Zo doe je alsof je druk bent om de dagen door te komen

Je hebt iets te veel Glühwein gedronken gisteren, je hebt vrijwel geen meetings meer en je collega’s lopen massaal rond in foute kersttruien. Heb je geen zin meer om te werken tot Kerst, maar moet je de dagen wel uitzitten want ja, loon? Dit is hoe je doet alsof je druk bent op werk die laatste dagen. Sssht.

Werken rondom Kerst

Je agenda is zo goed als leeg en het kantoor ook. Veel mensen zijn rondom Kerst vrij, je bent in gedachten al aan het gourmetten en je werkdagen duren ineens veel te lang. Maar goed, je wordt betaald dus de kantjes er vanaf lopen is niet echt een optie. Of toch wel? Met deze tips doe jij de laatste dagen alsof je iets drukker bent dan dat je daadwerkelijk bent.

1. Speel de Grinch

Wil je niet overkomen alsof je in gedachte allang met je familie rondom de kerstboom zit? Wil je stiekem tijdens werk nog een beetje last minute online kerstcadeautjes aanschaffen zonder dat iemand het doorheeft? Doe dan gewoon alsof Kerst je geen reet boeit.

Speel de Grinch en gooi er af en toe wat zinnen uit zoals ‘ik vind Kerst maar saai’ of ‘ik ben allergisch voor kerstbomen’. Niemand die jou ervan verdenkt dat je, tijdens het werken, stiekem op Asos je kerstoutfit aan het shoppen bent met zo’n attitude. Sorry not sorry.

2. Zie er levend uit

Als je een enorme kater hebt van je vroegtijdige kerstdiner met vrienden van de avond ervoor, laat het dan vooral niet merken. Gooi wat concealer onder je ogen en knal er een koffietje of drie in en fake it ’till you make it.

Als je computer bijvoorbeeld de halve dag op slaapstand staat, zie jij er ook niet bepaald productief uit. Ga je koffie halen, maar loop je stiekem ook even langs die twee boetiekjes in de straat? Zorg er dan voor dat je laptop niet op slaapstand gaat, laat iets moeilijks openstaan zoals een ingewikkeld excel-bestand en zorg ervoor dat er altijd een vest of sjaal over je bureaustoel hangt. Op die manier verwachten mensen je elk moment terug.

3. Plan meetings in

En nee, we bedoelen nu niet dat je per se meetings in moet plannen waar je ook daadwerkelijk naartoe moet gaan. Klanten van andere bedrijven zijn waarschijnlijk ook niet aanwezig op kantoor dus dit is het perfecte moment om een meeting in te planning met je favoriete interne collega’s.

Begin bij je super mega belangrijke punt, zoals bespreken hoe fijn je het afgelopen jaar vond gaan met je collega’s of hoe ranzig de koffie op kantoor is. Ga daarna gewoon over naar het bespreken van jullie plannen voor Kerst. Tip van de dag: blijf wel serieus kijken en houd een pen vast (je blijft een professional), zo denkt iedereen dat jullie een serieuze meeting hebben.

4. Zit altijd rechtop

Speel Candy Crush, stuur hilarische kerst-memes via WhatsApp, shop een beetje online. Maar wat je ook doet, doe het terwijl je goed rechtop zit. Wanneer je een beetje over je bureau hangt de hele dag, kan je net zo goed een enorm bord naast je neerzetten waarop ‘het boeit me allemaal even niks meer’ staat.

Met je voeten op de grond en een rechte rug zie je er serieus uit en het laat je ook beter voelen aan het einde van de dag. Op die manier houd je die laatste werkdagen tot Kerst makkelijk vol.

Pretty52

Reageer op artikel:
Werken tot kerst? Zo doe je alsof je druk bent om de dagen door te komen
Sluiten