Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 10 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Hierdoor kan je WhatsApp-account komende week ineens verwijderd worden

Begin 2021 kwam WhatsApp met een grote aankondiging: nieuwe privacyvoorwaarden die veranderen hoe WhatsApp-data deelt met Facebook. De chatdienst kreeg de nodige kritiek en veel gebruikers wilden de voorwaarden niet zomaar accepteren. Toch is er geen andere keuze, want WhatsApp gaat komende weerk actie ondernemen.

En daardoor kan je account ineens verwijderd worden.

WhatsApp verwijdert accounts

WhatsApp wil dat alle gebruikers vòòr 15 mei de nieuwe voorwaarden geaccepteerd hebben. Wie dit niet doet, gaat problemen krijgen met de app. Als je te lang wacht loop je zelfs het risico om je account kwijt te raken. Gelukkig zal dat niet met zo’n sneltreinvaart lopen. WhatsApp heeft inmiddels onthult wat de stappen zijn als je de nieuwe voorwaarden blijft negeren.

Vanaf 15 mei worden gebruikers, die de nieuwe voorwaarden nog niet geaccepteerd hebben, er regelmatig aan herinnerd dat ze dit wel moeten doen. Je krijgt dan een melding of je de voorwaarden wil lezen en accepteren. Deze kun je blijven negeren, maar dan wordt de herinnering op een gegeven moment ‘aanhouden’. WhatsApp laat weten dat het per gebruiker verschilt wanneer je een niet meer te negeren melding krijgt.

Door deze veelvoorkomende fout kan je WhatsApp-account volledig verwijderd worden

Wanneer je deze aanhoudende herinnering krijgt, word je ook beperkt qua mogelijkheden. Zo kun je niet meer bij je chats om berichten te lezen of versturen. Je ontvang nog wel meldingen, en het is ook nog steeds mogelijk om via meldingen op berichten te reageren. Ook het plaatsen en beantwoorden van oproepen is nog steeds mogelijk. WhatsApp is dus nog steeds bruikbaar, maar echt lekker werkt de app niet meer.

Word je account verwijderd?

Dat wordt alleen nog maar erger als je nogmaals ‘enkele weken’ niet de nieuwe voorwaarden accepteert. De volgende stap is namelijk dat je notificaties, berichten en oproepen uitgeschakeld worden. WhatsApp meldt dat vanaf dan ook het beleid voor inactieve gebruikers van toepassing is. Onderdeel van dit beleid is dat je account na 120 dagen inactiviteit verwijderd zal worden.

Je loopt dus zeker het risico om je account kwijt te raken. Gelukkig is het nog lang niet zover. Daarnaast is het voor ons Nederlanders (en Belgen) niet zo’n probleem om de nieuwe voorwaarden te accepteren. Wij worden beschermd door Europese wetgeving, dus Facebook mag de data van WhatsApp-gebruikers niet gebruiken. Voor EU-inwoners verandert er dus vrijwel niets door de nieuwe gebruikersvoorwaarden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.