Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 13 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

WhatsApp regels voor een gezonde relatie want stalken is voor niemand goed

Constant je telefoon aan je handen geplakt hebben om je lief te appen ondanks dat je elkaar veel ziet, is niet heel erg gezond. Probeer daarom zo nu en dan op adem te komen en je relatie relaxed te houden.

WhatsAppen in een relatie

Of je je partner nu wel of niet regelmatig ziet, te veel appen is ongezond voor je relatie. Hoe je relatie ook in elkaar steekt, WhatsApp gewoontes creëren die voor jullie allebei fijn zijn, is wel zo handig. Daarnaast is het een goede manier om voor jezelf te zorgen, want constant bezig zijn met de ander zorgt er uiteindelijk voor dat je jezelf niet op de eerste plek zet.

1. Praat over appen

Het is super belangrijk dat je het met je partner hebt over hoeveel je op een dag via WhatsApp, SMS, FaceTime, Facebook Messenger, Instagram DM of postduif met elkaar wilt praten. Misschien zit je in een lange afstandsrelatie waardoor je meer via social media moet praten. Of zijn jullie juist allebei mega druk en appen jullie daarom bijna niet?

Wanneer je net iemand begint te daten, is het logisch dat je meer met elkaar praat gedurende de dag. Relatie-expert April Masini zegt: “If you’re dating someone and it’s a new relationship, you may be communicating multiple times a day because romance is strong and you’re both chatty, or you may be communicating a few times a week because you’re both playing the field and there’s no real commitment yet.”

Wat het geval ook is, het is belangrijk om grenzen te stellen. Als je dit niet doet en jullie verwachtingen van elkaar zijn niet gelijk, is de kans groot dat jullie conflicten krijgen. Zin in gezeik heeft natuurlijk niemand.

2. Laat het weten als je pauze wil

Mocht het nu zo zijn dat je merkt dat je bij wijze van tijdens de afwas nog aan het appen bent met bae, gaat er iets niet helemaal lekker. Je moet niet wakker worden met je telefoon aan je hoofd geplakt, want de kans is heel groot dat dat een (enorm) benauwend gevoel geeft.

Als dat het geval is, is het heel belangrijk dat je dat aangeeft bij je honingbijtje. Dat hoeft niet met een overdreven interventie inclusief een vioolorkest dat op de achtergrond een zielig deuntje speelt. App je partner gewoon dat je even een telefoonpauze neemt, en dat je hem of haar later weer bericht. Punt. Klaar. Er niks mis met aangeven dat je niet zo’n apper bent.

3. Maak geen ruzie via app

Dit is iets wat zo ongeveer elke vrouw stiekem wel weet, maar het is geen goed idee om te discussiëren met je lief. Nope, ook niet over iets kleins. Doe het gewoon niet. Gooi je telefoon het raam uit. Leg ‘m in de vriezer. Wat je ook maar moet doen om hem of haar niet te appen.

Wacht tot je je partner weer ziet of op z’n minst aan de telefoon spreekt. Relatie-expert Jasbina Ahluwalia zegt: “Texting in the heat of the moment can result in shooting off hurtful comments you don’t really mean, and perhaps would never say face-to-face, but can’t erase.”

4. Toon wel interesse

Mochten jullie hebben afgesproken om het appverkeer tot een minimum te beperken, betekent dat niet dat je elkaar nooit hoeft te spreken. Het kan geen kwaad eens op een dag te vragen hoe het gaat op werk of iets dergelijks. Je wil natuurlijk wel aan je partner laten weten dat je aan hem of haar denkt. Anders krijg je daar weer een onnodige ruzie over.

Over het algemeen verschilt het per persoon en per koppel wat het beste aantal berichten op een dag is. Bedenk je wel gewoon waarom jullie op een bepaalde manier appen. App je je partner veel omdat je je lief niet helemaal vertrouwt? Dat is niet goed. Wat het ook is, maak het bespreekbaar. Aan het einde van de dag is goede en open communicatie key voor een gezonde relatie.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Waarom je lust niet voor liefde aan moet zien

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
WhatsApp regels voor een gezonde relatie want stalken is voor niemand goed
Sluiten