Finally – WhatsApp komt met een speciale vakantiemodus

Even niet gestoord willen worden? Gearchiveerde chats ook echt gearchiveerd laten? Het kan binnenkort met WhatsApp. De app komt namelijk met een speciale vakantiemodus, die eindelijk de feature introduceert waar fans al jaren om vragen.

De afgelopen jaren kregen chat-apps als Telegram en Messenger er nieuwe features bij, terwijl WhatsApp grotendeels hetzelfde bleef. Gelukkig komt daar nu verandering in.

WhatsApp introduceert vakantiemodus

Zo kun je sinds kort er voor kiezen om je berichten automatisch te laten verdwijnen, en kun je binnenkort zelfs WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken, zonder dat er verbinding met je telefoon nodig is. Eindelijk zijn we van deze frustratie af: WhatsApp Web die continu de verbinding met je smartphone verliest.

Daar komt binnenkort nog een nieuwe feature bij. Dat blijkt uit WhatsApp Beta, een bèta-versie van de app waarin de ontwikkelaars alvast veranderingen en nieuwe functionaliteit kunnen testen. Daarin is namelijk de zogenaamde “Vacation Mode” opgedoken. Of, zoals wij het in het Nederlands zouden noemen, de vakantiemodus.

Gearchiveerde gesprekken

Dat is de nieuwe naam van een langverwachte feature die eerder al opdook onder de naam “Ignore Archived Chats”. Die naam zegt eigenlijk al alles: normaliter komt een gearchiveerde chat gewoon weer tussen je actieve chats te staan als iemand in die gearchiveerde chat een bericht stuurt.

Dat kan heel handig zijn, maar soms gebruik je de archiveer-functie vooral om van een chat af te zijn. De vakantiemodus op WhatsApp gaat ervoor zorgen dat dergelijke chats gewoon in je rijtje van gearchiveerde gesprekken blijven staan. Ook als die chat weer actief wordt.

De naam hint naar het doel van deze verandering: ervoor zorgen dat gebruikers een break van WhatsApp kunnen nemen, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Even niet meer lastiggevallen worden door alle chats die je hebt gearchiveerd.

De vakantiemodus ingeschakeld

Niet alleen op vakantie

Een grote groep gebruikers zal deze verandering echter ook buiten de vakantie om toejuichen. Het biedt ze namelijk de keuze zelf te bepalen hoe je de archiveer-functionaliteit gebruikt. Het is immers maar net wat je van de functionaliteit verwacht en wat je fijn vindt.

De grote vraag is: hoe snel gaat WhatsApp deze vakantiemodus uitrollen naar iedereen? Helaas valt daar vaak geen pijl op te trekken. Afhankelijk van hoe de tests en ontwikkeling verlopen kan het nog enkele weken tot wel maanden duren.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
Finally – WhatsApp komt met een speciale vakantiemodus
Sluiten