WhatsApp komt met 2 grote veranderingen waar je al lang op wacht

WhatsApp kennen we al jaren en is inmiddels een vast deel van ons dagelijks leven. WhatsApp heeft wereldwijd ruim een miljard gebruikers. De app verwerkt bijna 42 miljard berichten per dag. Om ons gebruik nog fijner te maken, komt de app continu met nieuwe updates. Dit keer gaat het over de personalisatie van de app.

Het is namelijk nog best lastig om de chats wat persoonlijker te maken. Dat moet na een nieuw update compleet veranderen.

Een nieuw uiterlijk voor whatsApp

Dat laat Facebook weten in een e-mail aan The Verge. “Maak je chats persoonlijk en herkenbaar door het gebruik van een aangepaste achtergrond voor je belangrijkste gesprekken en favoriete personen. Hierdoor hoef je niet meer bang te zijn dat je berichten naar de verkeerde mensen stuurt.”

Dat je de achterkant per gesprek kunt veranderen, is voor veel gebruikers een langgekoesterde wens. Niet alleen is het leuk, zodat je bijvoorbeeld een foto van jou en diegene samen kunt gebruiken. Ook is het handig zoals Facebook zegt. Wie is het nu niet overkomen dat je in WhatsApp een bericht stuurt naar de verkeerde persoon of groep? Met een aangepaste achtergrond zie je meteen naar wie je wat stuurt.

Ook kun je de achtergronden aanpassen aan de gewone modus en de donkere modus. Zo kan het natuurlijk zijn dat een foto die je overdag gebruikt zulke lichte kleuren heeft die je liever ’s avonds in het donker niet terug wil zien. Heb je helemaal niets met een persoonlijke achtergrond? Dan heeft WhatsApp ook een oplossing voor jou. Het gaat de standaardachtergronden van meerdere kleuren voorzien zodat je zelf kunt kiezen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de helderheid aan te passen.

Ook stickers krijgen verandering

Naast de achtergronden gaat Facebook in deze update ook de stickers aanpassen. Het moet nu nog makkelijker worden om stickers te zoeken die je wil gebruiken in je gesprekken. Het moet simpeler worden om door de meest gebruikte categorieën te scrollen. Om dit beter te laten werken zullen stickermakers nog wel wat veranderingen toe moeten voegen, zodat het zoeken makkelijker kan.

De nieuwe update is nu te downloaden in de App Store en Google Play.

Reageer op artikel:
WhatsApp komt met 2 grote veranderingen waar je al lang op wacht
Sluiten