Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 3 mei 2020

Videobellen met acht vrienden tegelijk? Dat kan straks via WhatsApp

Hoewel we in deze intelligente lockdown nog wel gewoon naar buiten mogen, staan de sociale contacten op een laag pitje. Wie slim is blijft zoveel mogelijk thuis in quarantaine. Gelukkig kunnen we dankzij alle apps gemakkelijk in contact blijven met vrienden. WhatsApp speelt daar een belangrijke rol in en die app komt nu met een flinke upgrade.

WhatsApp krijgt namelijk een update die ervoor zorgt dat je met wel acht (!) personen tegelijk kan videobellen.

Videobellen krijgt een update

Hoewel we WhatsApp vooral gebruiken om berichten te sturen, wordt de populaire app ook veelvuldig gebruikt om te videobellen. Zeker als je geen iPhone hebt of met je iPhone wil beeldbellen met Android gebruikers (anders kun je namelijk beter FaceTime gebruiken). Er was alleen één groot nadeel aan het videobellen via WhatsApp, namelijk het maximale aantal deelnemers.

Tot heden kon je met maximaal drie anderen videobellen. Een flinke beperking. Als je een meeting hebt met collega’s of even wil bijpraten met vrienden is maximaal vier man in een gesprek is al snel te weinig. Gelukkig staat er nu een WhatsApp-update voor je klaar die daar verandering in gaat brengen. Het maximale aantal is namelijk verdubbeld naar acht.

Update en veiligheid

De update wordt op dit moment uitgerold op iOS. Als je een iPhone-bezitter bent, kun je waarschijnlijk nu al met zeven anderen beeldbellen via WhatsApp. Kijk je op dit moment naar een Android-toestel, dan moet je waarschijnlijk nog even wachten. De verwachting is dat de update voor de Android versie van WhatsApp binnen afzienbare tijd uitgerold gaat worden.

Door de hele crisis en de intelligente lockdown waar we nu inzitten, zijn we een stuk meer afhankelijk van applicaties om te videobellen. Deze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen, maar hoe zit het met de veiligheid? Kun je met een gerust hart beeldbellen via WhatsApp? Op dat punt kunnen we je geruststellen, want net als berichtjes sturen zijn ook videogesprekken via WhatsApp voorzien van end-to-end encryption.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Videobellen met acht vrienden tegelijk? Dat kan straks via WhatsApp
Sluiten