Noah Korevaar
Noah Korevaar Entertainment 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp eindelijk te gebruiken zonder telefoon: zo zet je het aan

Vanaf nu is het eindelijk écht mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten te gebruiken. Ook zonder verbinding met je telefoon. Zo zet je het aan.We WhatsAppen er wat op los in Nederland. De chat-app is razend populair, maar kent ten opzichte van concurrenten als iMessage en Telegram toch een aantal grote beperkingen.

WhatsApp gaat écht multidevice

Of kende, kunnen we beter zeggen. Na maanden aan tests en jaren aan gesmeek van fans is WhatsApp vanaf nu namelijk eindelijk officieel op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken.

Een enorme verandering. Voorheen moest je altijd verbinding hebben met je smartphone, anders werkte WhatsApp Web niet meer. Ook kon je WhatsApp Web maar in één venster tegelijk gebruiken.

Was je telefoon leeg of viel de verbinding even weg? Dan kon je niet meer bij je berichten, doordat je telefoon nodig was om je versleutelde berichten te kunnen lezen.

Zo zet je het aan

Die beperking is nu in verleden tijd en iedereen in Nederland en België kan de nieuwe functie als bèta activeren. In het menu waar je voorheen WhatsApp Web aanzette kun je nu ook de multi-device functionaliteit aanzetten.

Onder Instellingen vind je nu de optie Gekoppelde apparaten. Onderaan vind je vervolgens de optie Bèta voor meerdere apparaten. Zet die aan en je kunt WhatsApp op je Mac, PC of via de Web-versie gebruiken zonder dat je telefoon aan staat.

De nieuwe feature is zowel op iOS als Android te vinden. Voor de ontwikkelaars van WhatsApp was het een megaklus om deze verandering door te voeren. De complete achterkant van de chat-app is opnieuw ontworpen. Daardoor kun je nu dus flexibeler chatten, zonder dat je inlevert op zaken als de versleuteling van berichten.

Hoe Kim Jong-Un is afgevallen? Hier is zijn workout-DVD

📱

Pas op: beperkingen

Voor de tech-nerds: elk apparaat krijgt nu zijn eigen sleutel, in plaats van dat je berichten met één sleutel worden versleuteld. WhatsApp regelt vervolgens dat de juiste apparaten met de juiste sleutel toegang hebben tot je berichten. Vergelijkbaar met hoe Apple iMessage aanpakt.

Is er ook slecht nieuws? Jazeker. Nu de functionaliteit nog in bèta is kent het nog enkele beperkingen. Je kunt vanwege de veranderde manier van werken met versleuteling niet chatten met contacten die een te oude versie van WhatsApp gebruiken. Ook is het verzenden van je live locatie en het vastzetten van chats nog niet mogelijk.

Maar toch, het is een fantastische stap in de goede richting, waar veel consumenten al jaren op wachten. Naar verluidt komt er zelfs een iPad-app voor WhatsApp. Overal dynamisch chatten: WhatsApp gaat eindelijk de concurrentie achterna.

WhatsAppOMT

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.