Tess van der Hoop
Tess van der Hoop Video 22 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

De eerste date: wie betaalt de schade?

Date nummero uno. Het is altijd spannend of de date leuk gaat zijn of mega awkward. Naast dat velen het begroeten het meest ongemakkelijke moment van de date vinden, is er nog een moment dat we graag zo snel mogelijk gedaan willen hebben: het betalen. Of je nou een voorstander bent van splitten of zelf betalen, wanneer die rekening op tafel komt doen we er alles aan om het zo min mogelijk ongemakkelijk te maken.

Hoe hard we ook proberen, het betalen blijft een ongemakkelijk moment. Want wat moeten we nou wel of niet doen wanneer de rekening op tafel komt? Spoiler: Hans betaalt niet altijd de schade.

Splitten, zelf betalen of de ander laten betalen

Er zijn hier drie opties. Na de date splitten jullie het bedrag, jij betaalt voor de ander of de ander betaalt voor jou. Ieder heeft zijn eigen voorkeur en dat is prima. Iedereen moet namelijk zelf doen waar hij/zij/die zich goed bij voelt. Maar wij hebben een aantal scenario’s geschetst waarin het maken van een keuze voor jou makkelijker gemaakt kan worden.

Scenario 1: Vond je de date leuk en wil je jouw date nog een keer zien? Leuk. Ga er alleen niet vanuit dat de ander de gehele rekening betaalt. Dates kunnen nogal duur zijn. Een etentje loopt makkelijk op boven de €100,-. De optie om dan te kunnen splitten, is erg fijn. Jullie zijn samen op date geweest en het is heel normaal dat jullie hier dan ook samen voor betalen.

Scenario 2: Staat jouw date er écht op om de date te betalen? Heel lief en leuk natuurlijk. Laat dit dan ook gebeuren, vergeet geen dank je wel te zeggen en stel voor dat jij de volgende date trakteert (en doe dit dan ook).

Scenario 3: Heb jij jouw date ergens mee naartoe genomen? Dan mag jij ook de hele rekening pakken, als je dit leuk vindt om voor de ander te doen. Kost het je uiteindelijk meer geld dan je eigenlijk wilde uitgeven? Gooi gewoon de splitkaart op. Als je een klik hebt met elkaar, moet dit geen enkel probleem zijn.

Scenario 4: Nu komt het. Vond je jouw date nou niet zo leuk, maar wil diegene wel voor jou betalen? Sta er dan op om écht de rekening te splitten. Als je niet van plan bent om op deze persoon nog een keer te zien, laat diegene dan ook niet voor jou betalen. Dat is wel zo netjes om te doen.

Ask je Girls

In onze nieuwe serie ‘Ask je Girls’ beantwoorden Gina en Tess al jullie vragen binnen een bepaald onderwerp. Deze week beantwoorden zij allerlei vragen over daten. Deze vragen zijn ingestuurd door onze volgers op Instagram. Heb je nou ook een vraag aan Gina en Tess? Slide in onze dm op Instagram!

Heb je deze aflevering al gezien en wil je meer tips van het gezellige duo? Vorige week maakten we een aflevering over al jullie seksvragen. Die wil je zeker niet missen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De eerste date: wie betaalt de schade?
Sluiten