Laura Gommans
Laura Gommans Post 22 mei 2017

Wij toverden doodgewone blikjes om tot limited edition sieraden (en jij kan ze winnen)

Wij zijn dol op recyclen. Zo houden we eens in de twee maanden de NSMBL sale, scheiden we netjes ons plastic en recyclen we ook regelmatig onze eigen slechte grappen.

Wist je dat jij ook al heel lekker bezig bent met recyclen zonder dat je dat doorhebt? Als jij een blikje koopt en het gewoon bij het afval doet (je kan het ook scheiden), wordt het vanzelf gerecycled. En dat doen we héél goed in Nederland, want blik is hier het verpakkingsmateriaal met het hoogste recyclingspercentage: wel 95% van al het blik dat we gebruiken wordt opnieuw gebruikt.

Wat wordt er dan gemaakt van al dat gerecyclede blik? Dat kan van alles zijn. Het kan een nieuw blikje worden, een onderdeel van een fiets of een auto… Maar het leek ons leuk om te kijken wat je nog meer van blik kan maken. Samen met MetalArt ontwierpen we een limited edition NSMBL-kettinkje waar er maar 15 van gemaakt zijn, en jij kan er ééntje winnen! In de video hieronder zie je hoe we aan de slag zijn gegaan:

Hoe kun je deze lieve hartjesketting winnen? Abonneer je op ons Youtube kanaal en laat een comment achter onder de video. Eén gelukkige winnaar krijgt ook zijn eigen ‘ogenblikje’: je mag dan op de NSMBL-redactie je sieraad op komen halen en dan maken we een leuke foto van je.

Behalve dat het mega goed te recyclen is, zijn er natuurlijk meer redenen om blik te verkiezen boven andere verpakkingsvormen:

• Blikjes zijn onbreekbaar en laten geen licht door, waarmee ze een ideale bescherming bieden tegen schadelijke invloeden.
• Ze zijn sterk, compact en stapelbaar en daardoor gemakkelijk en efficiënt te vervoeren – wat ook weer bijdraagt aan het milieu.
• Blik creëert geen afval omdat het makkelijk te scheiden is, en eindeloos recyclebaar is zonder zijn eigenschappen te verliezen.
• Blikjes worden veel sneller koel dan plastic.
• Je hebt makkelijk verschillende smaken in huis zonder dat je een hele fles open hoeft te maken.

In samenwerking met Beverage Can Benelux

Reageer op artikel:
Wij toverden doodgewone blikjes om tot limited edition sieraden (en jij kan ze winnen)
Sluiten