Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 19 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wow – Willow Smith scheert haar hoofd kaal als onderdeel van een perfomance art

Willow Smith is niet vies van een beetje experimenteren met haar kapsel, dat is ons wel bekend. En wie geeft haar ongelijk? Ze kan echt elk kapsel rocken. Oók een kaal hoofd, zo blijkt.

Afgelopen weekend besloot Willow Smith namelijk al haar haren af te scheren als onderdeel van een performance art. Wat een badass.

Willow Smith en Tyler Cole

Het afgelopen weekend besloot Willow om zichzelf, samen met haar vriend Tyler Cole, 24 uur op te laten sluiten in een glazen ‘box’. Dit gebeurde allemaal in the Museum of Contemporary Art in Los Angeles. De 24-uursstunt was onderdeel van een project, genaamd ‘The Anxiety’. Op Instagram plaatste Tyler Cole de flyer om mensen op te roepen om langs te komen of om de livestream te gaan volgen, waarbij de tentoonstelling werd beschreven als “a personification of the emotional spectrum within the human mind through performance art.”

Angststoornissen

Het project leek bedoeld om hun nieuwste album te promoten – samen vormen Willow Smith en Tyler Cole namelijk de gelijknamige band ‘The Anxiety’ – maar niets is minder waar. Met dit project wil het duo aandacht vragen voor angststoornissen. Willow Smith heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze haar hele leven al te maken heeft met angststoornissen. Ze schoof meerdere malen bij haar moeder aan in de ‘Red Table Talk’ om hierover te praten. Dit project gebruikt ze dan ook om hier aandacht voor te vragen.

Het duo werd vierentwintig uur in het museum opgesloten in een glazen ‘box’ waar ze acht verschillende fases van een angststoornis uitbeelden, waaronder paranoia, woede, verdriet, gevoelloosheid en euforie. Bezoekers mochten de kunstenaars voor vijftien minuten observeren, waarna ze naar een ruimte werden gebracht waar zelfhulpboeken lagen en men geld kon doneren aan verschillende gezondheidsorganisaties.

Tijdens een van deze fases besloot Tyler Cole het haar van Willow Smith af te scheren. Later plaatsten ze op Instagram beelden van de performance (en hét moment waarop haar hoofd kaal wordt geschoren).

Lees ook: Waarom een gezond lichaam invloed heeft op je mentale gezondheid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wow – Willow Smith scheert haar hoofd kaal als onderdeel van een perfomance art
Sluiten