De drie meest winstgevende films uit 2017 hadden allemaal vrouwelijke hoofdrollen

Het lijkt misschien alsof het afgelopen jaar maar weinig goeds te bieden had. 2017 is voor veel mensen een jaar geweest dat we liever snel vergeten. Tussen alle aantijgingen van seksuele intimidatie en het ruige politieke klimaat door, lijkt er nu toch een lichtpuntje aan de duistere tunnel van 2017 te zijn. De drie meest winstgevende films van 2017 hadden allemaal vrouwen in de hoofdrol.

Star Wars: The Last Jedi

De meest winstgevende film uit 2017 in de Verenigde Staten en Canada was Star Wars: The Last Jedi. In de film zijn meerdere vrouwelijke hoofdrollen te zien – naast Rey zijn Rose, Leia en Vice Admiral Holdo vrouwen die een belangrijke rol spelen. Ieder van hen is divers, sterk en wordt als gelijke gezien van hun mannelijke medespelers.

Beauty and the Beast

Emma Watson die de rol van Belle vertolkt in de film, vertelde al trots dat Belle in de remake van de Disneyfilm een minder passieve rol zou aannemen. De Disney classic werd gemoderniseerd naar de 21e eeuw: Belle werd verantwoordelijk gesteld voor haar eigen lot.

Wonder Woman

Met Gal Gadot als badass vrouwelijke superheld, werd Wonder Woman meer dan alleen de derde meest winstgevende film uit 2017. Misschien nog wel noemenswaardiger werd Wonder Woman de meest winstgevende live-action film geregisseerd door een vrouw, ooit.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
De drie meest winstgevende films uit 2017 hadden allemaal vrouwelijke hoofdrollen
Sluiten