Hekel aan de winter? – deze voordelen brengt het seizoen met zich mee

Het liefst spelen we de hele winter door verstoppertje. Waarbij wij degenen zijn die ons verstoppen en waarbij de kou ons vooral níét moet vinden. Toch schijnt het kille weer goed te zijn om verschillende redenen. Misschien, heel misschien, moeten we de winter dan af en toe toch iets meer omarmen?

Hey winter, anders ga je even weg

Volgens mij kunnen maar weinig mensen echt genieten van de koudste maanden van het jaar. Ben jij zo iemand die al uitkijkt naar de zomer zodra de korte broeken weer de kast in moeten? De volgende voordelen aan het schijtweer maken het wellicht een tikkeltje simpeler deze maanden in kou te moeten (over)leven.

Je immuunsysteem krijgt een boost

Je zou het misschien niet denken, maar het is toch echt zo: de winter is goed voor je immuunsysteem. Ja, de winter is de tijd van snotterbellen en de griep – want je gaat ons niet vertellen dat je dit jaar nog niet minstens drie keer ‘het heerst hè?!’ hebt gehoord. – Toch zorgt de winter ervoor dat je infecties beter kan bestrijden.

Je slaapt beter

Je slaapt fijner wanneer het niet te heet is in je kamer. Je bent dan namelijk beter in staat fysiek én mentaal te relaxen, omdat je lichaam efficiënter werkt. Doei verwarming op standje kapot heet. Hup, raam op een kier en slapen maar.

Je kunt je cardio-prestaties verbeteren

Het is verleidelijk om in de winter alleen binnen te sporten. Prima, maar probeer af en toe ook met je sportoutfit naar buiten te gaan. Het kan helpen je cardio-prestaties te verbeteren, aangezien je in de kou meer energie verbruikt. Ten eerste omdat je lichaam werkt om de juiste temperatuur te behouden, ten tweede om te zorgen dat je spieren goed doorbloed en vol zuurstof zijn.

Er zijn weinig pollen

Heb je allergieën? Ga je in de zomer kapot van al het genies en van die continu lopende neusgaten? In de winter heb je daar als het goed is minder last van. Pollen lijken als sneeuw voor de zon verdwenen zodra de winter verdwijnt.

Je kan je beter concentreren

Hoewel je lichaam liever tegen de verwarming aanzit in de winter dan dat deze zich blootstelt aan de kou, presteert je brein wel beter wanneer het wat frisser is. Je kunt je beter concentreren en je prestaties gaan ook vooruit wanneer het niet dertig graden is.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


De FEBO wintercollectie is er en het is alles wat je ervan verwacht

Elite Daily

Reageer op artikel:
Hekel aan de winter? – deze voordelen brengt het seizoen met zich mee
Sluiten