Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 1 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Doei winterdip – zo ben je ook tijdens de koude maanden het zonnetje in huis

De dagen worden kouder en wanneer je een groot deel van je dag op school of je werk bent, is de kans groot dat je niet veel licht ziet. Een winterdip is geen gek gevolg, maar gelukkig is daar wel (deels) iets aan te doen. Deze tips helpen je een handje om de donkere dagen door te komen.

Winterdip tips

We zijn die winterdip liever kwijt dan rijk. Makkelijk gezegd, moeilijker gedaan. Maar echt: met deze tips kom je al een heel eind in de buurt van een fijnere winter.

Zorg dat je genoeg licht ziet

Ook als je overdag druk bezig bent, is het hartstikke goed om meer dan eens naar buiten te gaan voor wat (zon)licht. Loop tussen het werk door af en toe een rondje en pak de fiets waar het kan. Elk beetje helpt.

Let op wat je naar binnen werkt

Probeer gezond te eten met genoeg goede vitaminen. Probeer ook de hoeveelheid koffie en alcohol te beperken. En nee, dat betekent niet dat je af en toe niet los mag gaan met wat wijntjes.

Slik eventueel wat vitaminen bij

VOGUE vroeg Bianca Brangstrup wat zij adviseert qua voedingsinname wanneer je last hebt van een dipje of wellicht zelfs een winterdepressie. Zij raadt het aan om de Mood Formula van VitaViva te slikken in combinatie met de Sleep Formula. Samen zorgen ze voor een hoop positieve effecten. Het is goed voor je stemming, mate van stress en hoeveelheid slaap.

Zorg dat je genoeg slaapt

Om verder op die hoeveelheid slaap in te gaan: het is belangrijk dat je, zeker in de winter, goed en veel slaapt. Niks zo vervelend als een onuitgerust lichaam en vermoeide hersenen. Functioneren wordt dan lastig en een dip ligt al gauw op de loer. Wil je niet.

Doe genoeg leuke dingen

Simpel but effective: maak tijd om van alles te ondernemen met je favoriete mensen. Heerlijk een avondje alleen thuis, maar wanneer deze avonden niet afgewisseld worden met gezellige vriendenavonden wordt het ook zo lonely.

Zorg goed voor jezelf

Waarschijnlijk de belangrijkste in het rijtje: zorg goed voor jezelf. Niet alleen door bovenstaande punten in je achterhoofd te houden, ook door te letten op hoe jij je voelt. Ben je oververmoeid, heb je (te) veel stress en zit je niet lekker in je vel, luister hier dan naar. Neem een bad, bingewatch die veel te verslavende serie en leg jezelf niet al te veel druk op. You got this.

The Comfy is een trui en deken in één en is alles wat we nodig hebben deze winter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Doei winterdip – zo ben je ook tijdens de koude maanden het zonnetje in huis
Sluiten