Bente De Bruin
Bente De Bruin Love & Life 7 dec 2017

Winterdip? Zo kom je de donkere maanden vrolijk door

1. Begin nu al met je goede voornemens.
Waarom wachten tot het nieuwe jaar met doen waar je al tijden aan denkt? Wil je eindelijk eens die verre reis maken? Begin dan met plannen! Wil je echt eens jouw ongezonde leefstijl aanpakken? Wacht niet tot het nieuwe jaar maar start nu. Schrijf voor jezelf op wat je wilt bereiken en wees reëel. Waarom je nu al moet beginnen? Er is geen beter gevoel dan werken voor wat je echt wil!

2. Zorg voor een vast ritme.
Na een dag hard werken is er weinig lekkerder dan gelijk neer te ploffen op de bank. Het is immers al donker… Probeer het luieren toch iets uit te stellen, want uiteindelijk word je hier alleen maar moe van. Zorg voor een vast ritme en probeer elke dag rond dezelfde tijd op te staan en te gaan slapen. Zo kan je lichaam zich aan dit ritme aanpassen en voel jij je een stuk energieker!

3. Ga vrijwilligerswerk doen.
Weet je niet goed hoe je je vrije uren moet indelen? Schrijf je dan eens in om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn al ‘baantjes’ vanaf een tot twee uurtjes in de week, maar ook een dagje meehelpen bij een organisatie is een optie. Niet alleen draag je op die manier jouw steentje bij aan een betere wereld, je zult ook een voldaan gevoel krijgen als nooit te voren. En dat voelt hartstikke goed!

4. Zorg voor voldoende licht.
Het liefst zetten we ‘s avonds de sfeerverlichting en wat kaarsjes aan, maar je kunt beter tot een bepaalde tijd gebruik maken van fel licht. Overdag kun je nou eenmaal niet zoveel daglicht mee pakken. Vul dit dus aan met kunstlicht om te zorgen dat je je fit blijft voelen.

5. Maak tijd voor de mensen die je echt wilt zien.
We herkennen het probleem allemaal: je hebt te weinig tijd voor de mensen die je graag ziet. De oplossing is echter simpel. Maak een lijstje met de mensen met wie je echt eens wilt bijpraten. Werk dit lijstje in je vrije uurtjes af. Het klinkt misschien een beetje krom, maar een lijstje helpt echt. Zoek uit wanneer je tijd hebt voor elkaar en plan dit ook gelijk in. Zo voorkom je halve afspraken en maak je eindelijk eens echt tijd voor elkaar.

6. Vrije dag? Laat klusjes in huis achterwege en ga iets leuks doen.
Als vrije dagen voor jou zeldzaam zijn, ken je vast de verleiding om deze binnenshuis door te brengen. Schoonmaken, opruimen en luieren krijgen dan meestal de voorkeur. Maar in plaats daarvan kun je beter het huis uit gaan. Plan een leuk dagje uit voor jezelf en laat andere klusjes even voor wat ze zijn. Jij verdient een leuke dag!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Winterdip? Zo kom je de donkere maanden vrolijk door
Sluiten