Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Wintersport aan het plannen? Hier moet je echt rekening mee houden

Na een dag vol skiën of snowboarden neerstrijken boven een dampende kaasfondue om vervolgens nog een feestje te bouwen in de après-ski. Klinkt heerlijk toch? Wellicht ben jij alweer druk bezig met het plannen van de wintersport voor aankomend seizoen. Maar hoe ga je goed voorbereid op reis?

Je wil natuurlijk niet arriveren en er dan achter komen dat je de helft bent vergeten. En welke kleding pak je überhaupt in zodat je goed warm blijft op de piste? Wij helpen je graag op weg. Zo hoef jij alleen nog aan de voorpret te denken.

1.       In vorm = minder spierpijn

Wintersport draait natuurlijk hoofdzakelijk om … SPORT. Zorg dus dat je fysiek sterk bent en dat je conditie op peil is. Je vriendinnen bij kunnen benen en zo min mogelijk last hebben van spierpijn of blessures is wel zo aangenaam. De helft van je vakantie skippen, zou immers zonde zijn! Met een aantal extra bezoekjes aan de sportschool laat je jouw spieren vast wennen aan wat meer inspanning.

2.       Voorkom een krokante huid

Gebarsten lippen of een huid zo oranje als een wortel? Daar zit niemand op te wachten na een dag vol inspanning. Een uitgedroogde of verbrande huid is niet alleen erg ongezond, maar je lichaam heeft op zo’n moment ook meer van je energie nodig om te herstellen. Vergeet dus vooral niet om zonnebrand en een lippenbalsem in je tas te stoppen.Ook die laatste heb je in varianten met spf.

Niemand zit te wachten op krokante lippen na inspanning tijdens wintersport.
Bron: 123RF

3.       Geen kledingstress op wintersport

Aan alleen een ski of snowboard heb je niet genoeg: zo heb je ook een goede helm en de juiste kleding nodig.

Laten we beginnen met de kledingkeuze. Laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Ook tijdens wintersport in de bergen is het laagjesprincipe jouw go-to. Dunne laagjes over elkaar aan trekken is een goede optie. Want tijdens inspanning of een lekker zonnetje kun je het snel warm krijgen en op die manier trek je makkelijk wat uit. De dikke wollen truien laat je dus beter in het appartement of hotel liggen. Met het comfortabele 3-lagensysteem heb je het nooit té warm.

Het 3-lagensysteem bestaat uit:

  • We beginnen met een basislaag van merinowol of thermo-ondergoed. Hierdoor blijf je lekker warm, maar het zorgt ook dat overtollige warmte en vocht worden afgevoerd.
  • Als tussenlaag draag je een dunne skipully of een donsjas. Vriest het wel heel erg? Dan kies je voor deze laag voor twee kledingstukken.
  • Voor de buitenlaag is een waterdichte wintersportjas en een ski- of snowboardbroek het meest geschikt.

Benieuwd hoe jij je waterdichte wintersportkleding het beste kunt onderhouden zodat het langer meegaat? Bever heeft de verschillende stappen overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Ook content kun je hergebruiken. Dit artikel is eerder door Bever gepubliceerd en wij van NSMBL hebben het voor jou herschreven. Want waarom weggooien wat je nog goed kunt gebruiken? Bever Reused is een hergebruikte campagne. #buitenbegintbijbever #reused #recycle

In samenwerking met Bever

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.