Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 11 mrt 2019

Dit zijn onze favoriete protestborden van de Women’s March in Amsterdam

Afgelopen weekend was het zover: de tweede Women’s March in Nederland. In Amsterdam liepen maar liefst 15.000 mensen mee met de protestmars om te demonstreren voor vrouwenrechten. We hebben de meest bijzondere protestborden verzameld.

Women’s March in Amsterdam

Een dag na International Women’s Day vond de tweede Women’s March plaats. Het evenement was een groot succes en de organisatoren laten weten dat het veel politieke aandacht kreeg, wat natuurlijk precies de bedoeling is. Er is namelijk nog altijd enorm veel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en daar moet toch onderhand een einde aan komen.

Ook voor minderheidsgroepen

Ondanks dat de naam ‘Women’s March’ doet vermoeden dat er alleen gedemonstreerd werd voor vrouwenrechten, is dit niet helemaal het geval. Het gaat om ons allemaal (v/m/x).

Alle onderdrukking heeft namelijk met elkaar te maken en er werd dan ook door de initiatiefnemers van de protestmars gestreden voor ‘onbeschaamd feministisch, anti-racistisch en inclusief’. Naast dat er dus gedemonstreerd werd voor vrouwenrechten, werd er ook gedemonstreerd voor de rechten van alle minderheidsgroepen.

Maar liefst 15.000 mensen liepen dus mee in de protestmars. De organisatie zegt hierover: “Dat is ongelooflijk, omdat we dit met alleen maar vrijwilligers voor elkaar hebben weten te krijgen.”

De meest bijzondere protestborden

Tijdens de protestmars kwamen er uiteraard ook talloze indrukwekkende protestborden voorbij. De krachtige teksten op de borden laten stuk voor stuk een duidelijk standpunt zien. Wij hebben een paar van onze favoriete protestborden op een rijtje gezet.


Dit vind je ook leuk om te lezen.

International Women’s Day – Dit zijn de meest succesvolle vrouwen in de mode industrie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit zijn onze favoriete protestborden van de Women’s March in Amsterdam
Sluiten