Woop woop! Lidl komt met een katervrije prosecco

Het klinkt telkens weer als een fantastisch idee. Op vrijdagmiddag, zo na je laatste taakjes, knal je een fles prosecco open om te vieren dat je je weer door een werkweek heen hebt geslagen. What could go wrong?

Niet zo veel, tot je de volgende ochtend wakker wordt met een bonkend hoofd, je de hele dag je nest niet uitkomt en er wéér een weekend naar de filistijnen geholpen is.

Goed nieuws: Lidl belooft nu een prosecco in de schappen te hebben liggen waar je géén kater van krijgt. En nee, dit is niet zo’n debiele ‘je krijgt er geen kater van want er zit geen alcohol in’-stunt.

De prosecco is volledig organic, daardoor bevat hij minder sulfieten, waardoor je kater minder dramatisch zou uitvallen.

“We’ve all had that shocking wine hangover. This is sometimes attributed to the sulphite preservatives used in wine to keep them fresher for longer,” zegt Richard Bampfield – ‘master of wine’ bij de Duitse supermarktketen. “Generally, organic wine producers use a lower level of sulphites in the production process, which means they are less likely to contribute to hangovers.”

Klinkt redelijk plausibel, maar ook wel als een verkooppraatje. We gaan het zien. Het enige nadeel? Hij is (for now) nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar het nieuws dat het überhaupt mogelijk is om een katervrije prosecco te maken stemt ons hoopvol. Tot die tijd gewoon af en toe een glaasje water tussendoor drinken.

Reageer op artikel:
Woop woop! Lidl komt met een katervrije prosecco
Sluiten