Jill Goetschalckx
Jill Goetschalckx Love & Life 19 jun 2018

5 dingen om te doen als je eigenlijk geen ochtendmens bent

Voor sommigen voelt vroeg wakker worden als een regelrechte straf. De enige manier om nog een beetje vrolijk op je werk of school te verschijnen is door je verdriet te verdrinken met een kop koffie. Veel koffie. Herken jij je hierin? We hebben goed nieuws voor iedereen die geen ochtendmens is: het kan ook anders. Ja, echt.

Word een ochtendmens, of niet?

Niet iedereen kan om 7 uur ‘s ochtends meteen uit bed springen. En dat is oké. Echt. Maar soms zou het wel heel fijn zijn als je niet met een warrig hoofd uit bed stapt, maar in een fantastische bui. Check dan deze vier tips om je dag goed te beginnen en niet iedereen uit te schelden die voor je voeten loopt.

1. Woehoeeee, extra free-time

Sommige mensen staan op, klappen hun laptop open en gaan aan de slag. Ja, zonder eerst een kop koffie te drinken We hebben nooit gezegd dat het leven eerlijk is… Maar hé, stop met zelfmedelijden en focus eens op de extra tijd die je hebt door vroeg op te staan. Haast is verleden tijd, tenzij je zo iemand bent die zelfs met drie uur tijd in de ochtend nog steeds alles in de laatste vijf minuten moet doen (oeps, herkenbaar?). Maar als het goed is, heb je meer tijd om door je Instagram te scrollen, koffie te drinken en de perfecte outfit te kiezen.

2. Een kleine vooruitgang, is nog steeds vooruitgang

Niemand verwacht dat je ineens om 8 uur ‘s ochtends als een zonnestraaltje loopt rond te rennen. En ja, iedereen stapt wel eens met het verkeerde been uit bed, maar het is de kunst om dit niet je dag te laten bepalen.

4. Vertel jezelf dat het een goede dag zal worden

Nee, je hoeft echt niet voor de spiegel te gaan staan en jezelf moed in te spreken. Maar tegen jezelf zeggen dat je deze dag gaat rocken, kan echt werken.

3. Kijk uit naar het middagdutje

Ben je van nature geen ochtendmens, dan is het best heftig om cold turkey af te kicken van je extra uurtjes slaap. Heb dan ook even schijt aan de echte ochtendmensen, die altijd zeggen de hele dag door véél meer energie te hebben. Breng de powernap in jouw leven. Dus lukt het allemaal niet zo goed, weet dan dat je het middagdutje hebt om naar uit te kijken.

5. Laat de tijdmachine je helpen

Neem een sprong in de tijd: herinner je een ochtend waar je negatieve gedachten had en dacht dat het een dramatische dag zou worden, maar het uiteindelijk best meeviel en je ‘s avonds gewoon weer in je bed kon slapen. Zie je? Het valt allemaal best mee.

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 dingen om te doen als je eigenlijk geen ochtendmens bent
Sluiten