Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 nov 2020

World Singles Day: 5 redenen waarom het leven als vrijgezel heerlijk is

Single? Geen probleem! Sterker nog, jouw status wordt op World Singles Day gevierd. Wij geven 5 redenen waarom het leven zonder partner ook heel fijn kan zijn, plus een tip om jezelf eens flink te verwennen.

Oké, die trouwdag heb je nog niet in the pocket, maar niet getreurd, want er is ook een dag voor jou als single! Op 11 november is het World Singles Day – je kunt ook het iets suffere Nationale Vrijgezellendag gebruiken – en dat is niet voor niets op 11-11: al die enen staan natuurlijk voor in je eentje zijn. De populaire feestdag is in 1993 ontstaan onder studenten in China, omdat ze wilden vieren dat ze vrijgezel zijn. En natuurlijk is het fijn om je leven met iemand te delen, maar alleen zijn is ook zo gek nog niet.

1: Jij hoeft als single met niemand rekening te houden

Eten wat en wanneer je wilt. Slapen wanneer je wilt. De deur uit wanneer je wilt. Niemand die je ook maar iets in de weg legt; jij bepaalt helemaal zelf wat je doet. Het scheelt ook nog eens veel tijd als je geen afspraken met schoonfamilies en de vriendengroep van de ander hoeft in te plannen. En laten we eerlijk zijn: me-time is gewoon hartstikke fijn en als je wel zin hebt om sociaal te doen, heb je altijd je vrienden nog.

2: Jij weet het beste wat je lekker vindt en wanneer

Je hoeft niemand aanwijzingen te geven als je optimaal wilt genieten in bed, want jij weet waar je zin in hebt op welk moment. Het gebruik van een speeltje maakt de seks met jezelf net wat spannender en uitdagender. Daar heb je geen partner voor nodig. Tip: speciaal voor Singles Day heeft EasyToys een lijstje met de elf populairste en beste producten voor sologebruik samengesteld. De hele week (jaja, spread the word!) staat daar in het teken van de happy single met fijne deals, tips en winacties!

3: Als single blijf je ook in deze coronatijd fit

Geen grap, uit onderzoeken (van onder meer datingapp Inner Circle) bleek eerder dit jaar dat singles minder kilo’s aankwamen dan stellen in de periode dat we zo veel mogelijk thuis moesten blijven en sportscholen dicht waren. Ze voelden zich zelfs fitter dan ervoor. Sowieso blijkt uit Europees en Amerikaans onderzoek dat stellen vaker een hogere BMI hebben dan singles én minder tijd besteden aan fysieke activiteiten.

4: Jouw huis is en blijft jouw domein

Als je schoon hebt gemaakt, blijft het schoon. De enige kleren die rondslingeren zijn van jou. Je hebt het hele bed voor jezelf (en deelt het alleen als je dat wilt). Je kledingkast is helemaal gevuld met jouw outfits. En als je zin hebt om de muur ineens een ander kleurtje te geven, kan dat door gewoon even te overleggen… met jezelf!

5: Je hoeft nooit hoofdpijn te faken

Geen zin in seks? Een smoesje is niet nodig. Überhaupt niet nodig trouwens, want ook in een relatie moet je natuurlijk eerlijk kunnen zijn. Maar zo zonder partner is het helemaal geen issue als je gewoon zin hebt in een avondje bankhangen, je favoriete serie bingen of vroeg naar bed gaan. En als je wel zin hebt, ligt je favoriete sekstoy natuurlijk binnen handbereik!

In samenwerking met Easytoys

Reageer op artikel:
World Singles Day: 5 redenen waarom het leven als vrijgezel heerlijk is
Sluiten