Josca
Josca Love & Life 10 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Zó groot moet ‘ie dus zijn om in een XL-condoom te passen

Je hoort het wel vaker: verhalen over mannen die opscheppen over hoe groot hun zaakje wel niet is en dat ze XL-condooms voor zichzelf kopen, terwijl jij vermoedt dat ze deze helemaal niet nodig hebben. Maar is deze aanname wel terecht? En hoe groot is een XL-condoom nu eigenlijk precies?

Hoe weet je welke maat je nodig hebt?

Je hebt zelf vast wel een beeld van wat er ongeveer in een XL-condoom hoort te passen, maar hoe groot is dit nou daadwerkelijk? CondomDepot creëerde een meetsysteem, zodat mannen erachter kunnen komen welke condooms ze moeten kopen voor hun grootte. Volgens het bedrijf willen mannen er nog wel eens vanuit gaan dat elk condoom ze past, wat de grootte ook is, aangezien ze uitrekken en meerdere groottes dus onzin zouden zijn. Dit is echter niet waar: te kleine condooms zullen veel sneller scheuren tijdens de seks en te gróte condooms glijden (natuurlijk) sneller af. En dat wil niemand.

De gemiddelde condoomgroottes

Bij het maken van het meetsysteem werd er gebruik gemaakt van de gemiddelde condoomgroottes. Het gemiddelde XL-condoom heeft bijvoorbeeld een breedte van 5,7 centimeter en een lengte van 20,6 centimeter. Dus watch it, mannen, als je penis niet voldoet aan deze eisen, kun je de XL-condooms beter links laten liggen. Het mogelijke resultaat van een te groot condoom is de hele reden waarom je ‘m omdoet. In het meetsysteem staan verder de volgende maten aangegeven:

Small: breedte 4,4 cm; lengte 16 cm.
Regular/Medium: breedte 5,1 cm; lengte 20,1 cm.
Large: breedte 5,4 cm; lengte 20,1 cm.
Extra-Large: breedte 5,7 cm; lengte 20,6 cm.

En? Is het een beetje wat je in gedachten had? Uiteraard kan de grootte per merk verschillen en zal je eerst altijd de verpakking moeten raadplegen om de precieze maten te achterhalen, maar toch. Laat je als vrouw in ieder geval niet in de maling nemen door mannen die willen pronken met hun XL-condooms terwijl ze in werkelijkheid een maatje kleiner moeten hebben. Voor de mannen: zo hoor je ‘m op te meten.

Condooms zijn voor veel meer dingen goed dan alleen bescherming. Japan was natuurlijk weer de eerste: Koken met condooms:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó groot moet ‘ie dus zijn om in een XL-condoom te passen
Sluiten