Yasss! Volgens dit onderzoek kan kaas juist goed zijn voor je gezondheid

Kaasliefhebbers weten maar al te goed dat er bijna niks lekkerders bestaat dan een kaasplankje. Of een pizza met veel gesmolten kaas. Of mac ’n cheese. Goed, je snapt wat we bedoelen. Waar we lang hoorden dat onze kaasverslaving echter niet zo goed zou zijn voor onze gezondheid, is er nu een onderzoek dat goed nieuws brengt voor alle kaaskoppen. Finally!

Volgens het onderzoek – dat werd gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition – kan een dieet dat rijk is aan kaas positieve effecten hebben op je gezondheid, en je zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten.

Om tot deze conclusie te komen heeft een groep onderzoekers van de University of Copenhagen 139 gelukkige volwassenen uitgekozen om deel te nemen aan een proces van 12 weken, waarin werd getest wat het effect van vette kaas is op het lichaam (behalve dan dat je er gelukkig van wordt, natuurlijk).

De volwassenen werden onderverdeeld in 3 groepen. De eerste groep moest 80 gram vette kaas per dag eten, de tweede groep moest 80 gram vetarme kaas per dag eten en de laatste groep mocht helemaal geen kaas eten.

Bij geen enkele groep was een significant verschil meetbaar in de hun “slechte” cholesterol. Bij de groep die 80 gram vette kaas per dag at, was er echter wél een toename meetbaar in “goed” cholesterol. Dit “goede” cholesterol staat erom bekend dat het beschermt tegen hart- en vaatziekten en metabole ziekten. Oftwel: kaas eten kan goed zijn voor je gezondheid! Yasss!

We hebben echter nog meer goed nieuws, want dit is niet de eerste keer dat de wetenschap aantoont dat het eten van kaas goed kan zijn voor je gezondheid. Een recent onderzoek uit Japan constateerde namelijk dat het eten van kaas vetophoping in de lever tegengaat.

Aangezien wij natuurlijk graag gezond leven, zullen we vanavond dan maar weer eens goed gaan genieten van een lekker kaasplankje.

Deze 15 pastarecepten zijn de droom van iedere kaasliefhebber

Distractify

Reageer op artikel:
Yasss! Volgens dit onderzoek kan kaas juist goed zijn voor je gezondheid
Sluiten