Josca
Josca Love & Life 23 feb 2016

Yes! Chocolade kan een oplossing zijn tegen hoesten

Last hebben van een kriebel in je keel of een vastzittende hoest is echt the worst en dat gebeurt vaak ook nog eens op momenten dat je het niet wilt hebben. De oplossing? Eet een stukje extra pure chocolade!

Onder andere Professor Alyn Morice, van de Hull University in Groot-Brittannië, kwam tot deze ontdekking. Tijdens haar onderzoek, genaamd ROCOCO, werden 163 patiënten gevolgd die al kampten met een hoestprobleem. Hier kwam uit dat de op chocolade gebaseerde medicijnen die ze toegediend kregen, de symptomen van hoesten binnen twee dagen aanzienlijk verminderden.

Een onderzoek van het Imperial College in Londen ontdekte zelfs dat medicijnen met cacao-extracten veel sneller werken dan normale hoestsiroop. De textuur van chocola is ‘plakkeriger’ dan normale hoestmedicijnen, wat betekent dat je keel beter gesmeerd wordt en beschermd tegen het hoesten. De school onderzocht of het mogelijk was om kunstmatig geforceerde hoest te voorkomen door tien gezonde mensen theobromine toe te dienen, een ingrediënt dat zich in cacao (en dus chocola) bevindt. Een andere stof die vaker wordt gebruikt in hoestmedicijnen is codeine en theobromine was zichtbaar effectiever.

Naast het onderzoek naar chocolade zegt professor Alyn Morice ook dat er geen verschillende soorten hoest bestaan en dit een slim marketingtrucje is voor hoestmedicijnen. Elke veel voorkomende hoest die er bestaat, wordt veroorzaakt door een kleine infectie in de luchtwegen: als het om een infectie gaat, is er geen verschil tussen bijvoorbeeld een kriebelhoest en een droge hoest.

Dus heb je last van je keel of ben je de hele dag al aan het kuchen? Eet een stukje pure chocola, dan voel je je beter.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Yes! Chocolade kan een oplossing zijn tegen hoesten
Sluiten