Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Yes! De Sims heeft nu een trans-inclusieve update

Het favoriete videospel van onze jeugd, de Sims, heeft een nieuwe update. Dit keer niet om je Sims aan te kunnen kleden in nieuwe pakjes, het interieur een nieuwe opknapbeurt te kunnen geven of de nieuwste apparatuur te laten gebruiken. Het gaat dit keer om iets veel groters. Het spel heeft namelijk nieuwe gender-opties toegevoegd en dat geeft het de inclusiviteit die het nog miste.

De nieuwe update bevat onder andere binders, littekens van geslachtsoperaties en shapewear.

Het meest nostalgische videospel uit de zero’s

Mocht je het even zijn vergeten: de Sims – het spel waarvoor iedereen vroeger recht vanuit school naar huis toe racete, is nog altijd hartstikke draaiende. Sommigen herontdekte hun liefde voor de game opnieuw tijdens de lockdowns in de afgelopen jaren. Anderen downloadde het voor het eerst omdat het een tijdje gratis te downloaden was. Helaas is dit momenteel niet meer het geval, maar er is wel ander goed Sims-nieuws dat jouw dag een stuk gezelliger kan maken.

De Sims zet een stap in de goede richting met inclusieve update

De Sims heeft een nieuwe update en het is er niet zomaar een. Het spel krijgt met deze vernieuwing allerlei nieuwe opties die het weer een beetje inclusiever maakt. De nieuwe update bestaat voornamelijk uit nieuwe opties voor het uiterlijk en het gender van de Sims. Zo is het nu buiten het maken van mannelijke en vrouwelijke Sims, ook mogelijk om genderneutrale Sims te creëren. Ook zijn er opties toegevoegd waardoor je een Sim borstbanden en shapewear kunt laten dragen of operatielittekens kunt geven. Borstbanden en shapewear worden gedragen door sommige mensen die zich als trans identificeren om de vormen te hebben die aansluiten bij hun genderidentiteit.

Dat is nog niet alles. Niet alleen is de Sims inclusiever geworden wat genders betreft. Het is nu óók mogelijk om de virtuele personen medische kleding zoals gehoorapparaten en glucosemeters te laten dragen. Wat ons betreft een fantastische stap in de juiste richting wat betreft diversiteit, inclusie en representatie.

Pete Davidson heeft een nieuw kapsel en dit hadden wij nooit verwacht

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.