Yes! Er komt eindelijk een Barbie met hijab

Entertainment

Yes! Er komt eindelijk een Barbie met hijab

De meesten van ons speelden vroeger fanatiek met Barbies. Je had zo eindeloos veel opties met kleding en accessoires, dat je jezelf uren kon vermaken. Vaak keek je ook een beetje op tegen Barbie, omdat ze alles voor elkaar leek te hebben. Toch is dit niet voor iedereen zo geweest, omdat het moeilijk is om je te identificeren met Barbie als je maar weinig op haar lijkt.

Nadat plus-size model Ashley Graham vorig jaar haar eigen Barbie kreeg, was het dit jaar de beurt aan olympisch schermer Ibtihaj Muhammad. Zij viel op tijdens de Olympische spelen van 2016, omdat ze haar hijab droeg tijdens haar wedstrijden. Vanwege haar prestaties wordt er nu een special edition Barbie van haar gemaakt, die daarnaast ook de eerste Barbie ooit is met een hijab.

Tijdens de onthulling van de Barbie vertelde Ibtihaj over hoe Barbie een groot deel van haar jeugd was: “I played with Barbie for a long time, what some people may call an uncomfortably long time.” Samen met haar zussen kon ze de wildste fantasieën naspelen, maar voelde ze altijd dat er iets miste aan de Barbie. Samen met haar moeder maakte ze kleine hijabs, zodat de poppen meer op hen gingen lijken.

Naast dat het een mooie pop is, hoopt ze op deze manier ook te bereiken dat kleine meisjes zichzelf meer gaan accepteren zoals ze zijn en dat alle dingen die anders zijn hun juist uniek maken. Ibtihaj: “I hope that little girls of color across the heartland will be inspired to embrace what makes them unique. Barbie is every kind of woman now, and that’s why it’s so exciting to be a part of this journey with Barbie.” Als aanvulling daarop zei Ashley Graham: “You embrace what makes you different, what makes you stand out.”

The first hijabi @barbie doll is red carpet ready for the Glamour Women of the Year Awards ❤️ #girlgang #barbie

A post shared by Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) on

De hijab-Barbie is vanaf 2018 te koop, naar verwachting vroeg in het jaar.