Yoga te zweverig? Met deze alternatieven voel jij je net zo zen

Niet iedereen begrijpt de yoga trend. Zitten op een matje en wat oefeningen doen. Het werkt voor veel mensen, maar misschien doe jij toch liever wat anders dan je lichaam in onmogelijke posities wrikken – en dan tegelijkertijd ook nog ‘zen’ zijn -. Gelukkig kan je ook andere dingen in je vrije tijd doen die géén yoga zijn, maar daar wel op lijken.

Yoga maar dan anders

Is yoga te zweverig voor jou? Te rustig? Geen zorgen, met deze opties hoef jij je iets minder op het meditatie-gedeelte te focussen, maar is er juist meer aandacht voor het lichaam en de bewegingen die deze maakt. Leuk, want dit kan je ook doen als je geen fanatieke sporter bent.

Pilates

Bij pilates ligt de focus op de bewegingen die je doet. Houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en concentratie zijn het uitgangspunt. Zowel je lichaam als je geest krijgen aandacht bij pilates. Het meditatie gedeelte wordt echter weggelaten.

Essentrics

Deze workout is overgewaaid vanuit Canada. Het is voor een deel gebaseerd op fysiotherapie, ballet en Thai Chi. Bij Essentrics hoef je geen eeuwigheid in dezelfde positie te zitten. Alles draait om de bewegingen die je maakt.

Omdat Essentrics zich focust op het lichaam en het brein en niet op je gedachtes is het een stuk rationeler dan yoga. Kijk, daar worden we blij van.

Barre

Barre is niet zo goed in kiezen. Ze is namelijk een combinatie van ballet, pilates, yoga én cardio. Één sportles telt eigenlijk voor vier kan je wel zeggen. Doordat barre van alles en nog wat is gebruik je een hoop spiergroepen en verbrand je ook nog wat vet. Klaar om je beste balletmoves te laten zien?

Netflix

Lukt het maar niet jezelf naar de sportschool te slepen? Een goede film of serie of Netflix is soms alles wat je nodig heb om een beetje tot rust te komen. Wel de zen, niet de moeite.

8 eenvoudige yoga poses die iedereen kan

MonStyle

Reageer op artikel:
Yoga te zweverig? Met deze alternatieven voel jij je net zo zen
Sluiten