Vond jij de serie YOU leuk? Dan moet je deze 7 films zeker kijken

Grote kans dat jij de Netflix serie YOU in één klap hebt uitgekeken. Wij vonden de serie mega creepy, maar kregen tegelijkertijd ook geen genoeg van Joe’s stalksessies. Nu we YOU afgekeken hebben vallen we een beetje in een zwart gat. Daarom hebben we wat films met stalkers in de hoofdrol om dat gat op te vullen.

Series en films met stalkers in de hoofdrol blijven fascinerend. Aan de ene kant begrijpen we niet dat mensen zó ver gaan en aan de andere kant herkennen we onszelf hierin. Want hallo, we stalken iedereen op social media tegenwoordig, alleen in minder heftige vorm.

Films zoals YOU

Zoals we al zeiden, we zitten in een zwart gat. En om de pijn een beetje te verzachten hebben wij hier zeven films met mensen in de hoofdrol die net zo gek en obsessief zijn als Joe Goldberg.

1. The Boy Next Door

The Boy Next Door‘ gaat over lerares Claire die met haar zoon Kevin verhuist naar een nieuwe buurt. In die nieuwe buurt woont Noah, die een oogje op Claire lijkt te hebben. Op een avond laat Claire zich verleiden en hebben de twee seks. Claire ziet dit als een eenmalig foutje, maar Noah laat niet meer los.

2. The Perfect Guy

Leah ontmoet een IT-specialist die de man van haar dromen lijkt te zijn, Carter. Eerst kan het geluk niet op tussen de twee, maar later blijkt hij toch niet de ware te zijn en beëindigen ze de relatie. Carter laat het er niet bij zitten en begint het leven van Leah op de kop te zetten.

3. The Roommate

The Roommate‘ gaat over Sara die begint aan haar nieuwe studie, op een nieuwe campus. Sara deelt haar kamer met Rebecca. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, totdat Rebecca obsessed begint te raken door Sara en bizarre acties onderneemt.

4. You Get Me

Na een wilde one night stand raakt Holly volledig geobsedeerd door Tyler. Holly kan de afwijzing niet aan en doet er alles aan om in zijn leven te infiltreren, met bizarre gevolgen.

5. Obsessed

Derek Charles heeft alles voor elkaar: een goede baan, een mooie vrouw en een leuke zoon. Dit alles komt op het spel wanneer Derek een nieuwe assistente krijgt op zijn werk. Het begint met een flirt, maar eindigt in een gevaarlijke obsessie.

6. The Gift

Simon en Robyn zijn het perfecte jonge echtpaar en hun leven gaat compleet volgens het boekje. Totdat ze Gordon tegenkomen, een oude bekende van Simon. Gordon komt steeds meer in het leven van Simon en Robyn, totdat Simon laat weten dat het te ver gaat. Vanaf dat moment lopen de gemoederen hoog op.

7. Ingrid goes West

Ingrid heeft het social media stalken naar het echte leven gebracht. Ze denkt namelijk dat al haar social media vrienden haar echte vrienden zijn. Na de dood van haar moeder verhuist ze naar L.A. in de hoop beste vriendinnen te worden met influencer Taylor, en daar houdt Ingrid nogal rare tactieken op na.

Reageer op artikel:
Vond jij de serie YOU leuk? Dan moet je deze 7 films zeker kijken
Sluiten