Anne-Margreet
Anne-Margreet Food 5 okt 2017

Yum: pulled chicken burger met granaatappel-bbq saus en frisse appelsalade

In dit recept kiezen we voor een zelfgemaakte saus en salade om ‘t mee te serveren, maar als je daar geen zin in hebt kun je natuurlijk ook cheaten met een andere BBQ-saus. We judgen niet.

Wat heb je nodig?

Voor de kip:
900 gram kippendijen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ongezouten boter
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uipoeder
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel mosterd
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
brioche broodjes

Voor de granaatappel-BBQ saus:
3/4 kopje ketchup
2/3 kopje granaatappel sap
1/4 cup honing
1/4 kopje pomgranaat melasse
3 teentjes knoflook, fijngemaakt
2 eetlepels appel cider azijn
2 eetlepels mosterd
1 theelepel Worcestershire saus
1/2 theelepel uipoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel peper

Voor de appelsalade:
2 appels, dun gesneden
2 sjalotjes, dun gesneden
1 Chinese kool, dun gesneden
1/4 kopje koriander, fijngemaakt
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel appel cider azijn
2 theelepels honing
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Zo ga je te werk:

Verhit een koekepan en doe hier de boter en de olijfolie in. Mix de bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder uipoeder, komijn, chilipoeder, mosterd, zout en peper en marineer de kip hierin. Bak de kip aan iedere kant in 3 tot 4 minuten goudbruin.

‘Pull’ de kip en doe deze terug in de pan. Voeg hier 2 tot 3 eetlepels BBQ saus aan toe en roer goed. De kip wordt geserveerd op een broodje met extra BBQ saus en appelsalade.

Voor de BBQ saus plaats je alle ingrediënten in een steelpan en roer je tot er een glad mengsel ontstaat. Breng de saus aan de kook. Zet de oven daarna lager en laat de saus 30 tot 60 minuten koken, totdat deze is ingebonden. Roer af en toe en haal de saus van het vuur wanneer hij klaar is om verder in te dikken. Je kunt de saus het beste bewaren in een glazen pot of bewaardoos in de koelkast.

Om de appelsalade te maken doe je de stukjes appel, sjalotjes, Chinese cool en koriander in een grote kom. Mix hier de olijfolie, azijn en honing door heen en roer het geheel goed om. Strooi er wat zout en peper over en roer nogmaals.

Ook proberen: De lekkerste veggieburgers gemaakt van feta en bietjes.

Reageer op artikel:
Yum: pulled chicken burger met granaatappel-bbq saus en frisse appelsalade
Sluiten